Schol

Verwarm de oven voor op 200 ¬ļC.
Pureer de paprika’s in de keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer. Meng de knoflook, paprikapoeder en oregano erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Halveer de scholfilets in de lengte en bestrijk ze aan de velkant met de paprikapuree. Rol de filets op, begin aan de smalle kant, en zet de rolletjes naast elkaar in een lage ovenschaal. Schenk de sherry of wijn op de bodem en strooi de kaas over de vis. Laat de scholrolletjes in de oven in 15-20 minuten gaar worden.

Lekker met pasta en sperziebonen.

Tip: vervang de gekruide paprikapuree door tapenade van gedroogde tomaatjes. Bestrooi de scholrolletjes met fijn wit broodkruim vermengd met wat olijfolie in plaats van met kaas. Pureer ook de rest van de geroosterde paprika’s en meng de puree door de pasta.


 
Gegratineerde scholrolletjes met paprika
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 275 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 6 scholfilets (√† 100 gram)
  • 3 geroosterde paprika‚Äôs uit pot
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 2 theelepels paprikapoeder mild
  • ¬Ĺ eetlepel oregano
  • 100 ml medium dry sherry of witte wijn
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • zout en versgemalen peper


  • Verwarm de oven voor op 200 ¬ļC.
    Pureer de paprika’s in de keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer. Meng de knoflook, paprikapoeder en oregano erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Halveer de scholfilets in de lengte en bestrijk ze aan de velkant met de paprikapuree. Rol de filets op, begin aan de smalle kant, en zet de rolletjes naast elkaar in een lage ovenschaal. Schenk de sherry of wijn op de bodem en strooi de kaas over de vis. Laat de scholrolletjes in de oven in 15-20 minuten gaar worden.

    Lekker met pasta en sperziebonen.

    Tip: vervang de gekruide paprikapuree door tapenade van gedroogde tomaatjes. Bestrooi de scholrolletjes met fijn wit broodkruim vermengd met wat olijfolie in plaats van met kaas. Pureer ook de rest van de geroosterde paprika’s en meng de puree door de pasta.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde oesters met citroen-korianderroom
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de oesters één voor één open. Houd de oesters m... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Gepofte aardappel met Hollandse garnalen-roomkaas
    Verwarm de oven voor op 220 ¬ļC. Boen de aardappelen schoon en leg ze in een diepe pan met een flink... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‚Äėpluk‚Äô de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden