Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijven in plakjes. Schep driekwart van de tomaatjes, olijven en peterselie door de yoghurt en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de bollen open, leg de onderkanten op twee borden en bestrijk ze royaal met het yoghurtmengsel. Verdeel de zalm erover en schep er nog een flinke lepel yoghurt op. Strooi hierover de rest van de tomaatjes, olijven en peterselie. Zet de bovenkant van de broodjes er weer op.

Wijntip: een droge Riesling d'Alsace heeft fijne, fruitige zuren die mooi overgaan in het zilte van dit broodje zalm.


 
Broodje zalm
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 270 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 blikje zalm (200 gram)
  • 5 gedroogde tomaatjes op olie
  • 6 groene knoflookolijven
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 150 gram Griekse yoghurt of 1 bekertje zure room
  • zout en peper
  • 4 donkere meergranenbollen (bijvoorbeeld boulognebollen)


  • Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijven in plakjes. Schep driekwart van de tomaatjes, olijven en peterselie door de yoghurt en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de bollen open, leg de onderkanten op twee borden en bestrijk ze royaal met het yoghurtmengsel. Verdeel de zalm erover en schep er nog een flinke lepel yoghurt op. Strooi hierover de rest van de tomaatjes, olijven en peterselie. Zet de bovenkant van de broodjes er weer op.

    Wijntip: een droge Riesling d'Alsace heeft fijne, fruitige zuren die mooi overgaan in het zilte van dit broodje zalm.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalen-tomatentaartje
    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Pel het teentje knoflook en pers dit boven de olie. Rol de sneetjes... Lees verder
    Gegrilde tong met yoghurt-saffraansaus
    Verhit 2 eetlepels olie in een sauspan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Roer de saff... Lees verder
    Rolmops op knolselderijsalade
    Besprenkel de selderijreepjes met 1 eetlepel citroensap en blancheer ze 1-2 minuten in een pan met r... Lees verder
    Mosselen in een saus van pruimtomaat
    Verwarm in een ruime pan de helft van de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook tot deze... Lees verder
    Crostini met haringtartaar
    Snijd een meergranen bake-off stokbrood in dunne plakjes en rooster ze onder een hete grill goudbrui... Lees verder
    Gegratineerde wijting
    Verwarm de oven voor op 200˚C.
    Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghu... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden