Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijven in plakjes. Schep driekwart van de tomaatjes, olijven en peterselie door de yoghurt en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de bollen open, leg de onderkanten op twee borden en bestrijk ze royaal met het yoghurtmengsel. Verdeel de zalm erover en schep er nog een flinke lepel yoghurt op. Strooi hierover de rest van de tomaatjes, olijven en peterselie. Zet de bovenkant van de broodjes er weer op.

Wijntip: een droge Riesling d'Alsace heeft fijne, fruitige zuren die mooi overgaan in het zilte van dit broodje zalm.


 
Broodje zalm
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 270 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 blikje zalm (200 gram)
  • 5 gedroogde tomaatjes op olie
  • 6 groene knoflookolijven
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 150 gram Griekse yoghurt of 1 bekertje zure room
  • zout en peper
  • 4 donkere meergranenbollen (bijvoorbeeld boulognebollen)


  • Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijven in plakjes. Schep driekwart van de tomaatjes, olijven en peterselie door de yoghurt en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de bollen open, leg de onderkanten op twee borden en bestrijk ze royaal met het yoghurtmengsel. Verdeel de zalm erover en schep er nog een flinke lepel yoghurt op. Strooi hierover de rest van de tomaatjes, olijven en peterselie. Zet de bovenkant van de broodjes er weer op.

    Wijntip: een droge Riesling d'Alsace heeft fijne, fruitige zuren die mooi overgaan in het zilte van dit broodje zalm.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Schelvis met uitjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 ¬įC. Kook de wortelblokjes 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water ... Lees verder
    Spaghetti met pittige pangasius
    ‚ÄĘ Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10 minuten beetgaar.
    ‚Ä... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ¬ļC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    Mediterrane tonijnsteak
    Meng 1 eetlepel olijfolie met ¬Ĺ eetlepel balsamicoazijn en bestrijk de tonijn met dit mengsel. Best... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden