Roodbaars

Verwarm de ovengrill voor. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Hak de pijnboompitten en rozijnen grof en meng ze in een kom met de geraspte sinaasappelschil, peper, komijn, zout naar smaak en olijfolie. Wrijf de roodbaarsfilets in met zout en peper en leg ze op een bakplaat. Strijk het pijnboompittenmengsel over de filets uit. Schuif de bakplaat 15 cm onder de hete grill en rooster de roodbaarsfilets in 5 minuten goudbruin en gaar.

Lekker met couscous en sperziebonen.


 
Gegrilde roodbaarsfilet met pijnboompitten
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 395 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 roodbaarsfilets (à 150 gram)
  • 1 sinaasappel
  • 75 gram pijnboompitten
  • 75 gram rozijnen
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge


  • Verwarm de ovengrill voor. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Hak de pijnboompitten en rozijnen grof en meng ze in een kom met de geraspte sinaasappelschil, peper, komijn, zout naar smaak en olijfolie. Wrijf de roodbaarsfilets in met zout en peper en leg ze op een bakplaat. Strijk het pijnboompittenmengsel over de filets uit. Schuif de bakplaat 15 cm onder de hete grill en rooster de roodbaarsfilets in 5 minuten goudbruin en gaar.

    Lekker met couscous en sperziebonen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200˚C.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten z... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Haringtartaar met sla en krielaardappels
    Kook de krielaardappelen met een beetje zout in 20-25 minuten gaar. Giet de aardappels af wanneer ze... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160ºC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Thaise mosselen
    Was de mosselen onder koud stromend water. Gooi kapotte mosselen of mosselen die wijd open blijven s... Lees verder
    Zeevruchtenpaella
    Verhit de visbouillon met de wijn op middelhoog vuur en houd warm tot gebruik.
    Verhit de olijf... Lees verder
    Mini pasteibakjes met garnalenragout
    Verwarm 1 pakje mini pasteibakjes in de oven. Verwarm de verse roomkaas met 2-3 eetlepels room, en v... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden