Roodbaars

Verwarm de ovengrill voor. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Hak de pijnboompitten en rozijnen grof en meng ze in een kom met de geraspte sinaasappelschil, peper, komijn, zout naar smaak en olijfolie. Wrijf de roodbaarsfilets in met zout en peper en leg ze op een bakplaat. Strijk het pijnboompittenmengsel over de filets uit. Schuif de bakplaat 15 cm onder de hete grill en rooster de roodbaarsfilets in 5 minuten goudbruin en gaar.

Lekker met couscous en sperziebonen.


 
Gegrilde roodbaarsfilet met pijnboompitten
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 395 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 roodbaarsfilets (├á 150 gram)
  • 1 sinaasappel
  • 75 gram pijnboompitten
  • 75 gram rozijnen
  • ┬Ż theelepel gemalen komijn (djinten)
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge


  • Verwarm de ovengrill voor. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Hak de pijnboompitten en rozijnen grof en meng ze in een kom met de geraspte sinaasappelschil, peper, komijn, zout naar smaak en olijfolie. Wrijf de roodbaarsfilets in met zout en peper en leg ze op een bakplaat. Strijk het pijnboompittenmengsel over de filets uit. Schuif de bakplaat 15 cm onder de hete grill en rooster de roodbaarsfilets in 5 minuten goudbruin en gaar.

    Lekker met couscous en sperziebonen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde zalmfilet met pesto en tomaat
    Verwarm de grill voor. Was de tomaten, halveer ze en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees i... Lees verder
    Haringtartaar met tomaat en lente-ui
    Snij de lente-uitjes en de tomaatjes zo fijn mogelijk. Hak de kappertjes grof. Meng de peterselie, l... Lees verder
    Schelvis met uitjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Kook de wortelblokjes 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water ... Lees verder
    Kibbeling op roergebakken mosterdkool
    Leg de koolreepjes in een vergiet en giet er kokend water over. Verhit de wok, voeg de helft van de ... Lees verder
    Hapjes met zalm, paling en garnalen
    Gepofte krielaardappeltjes met zalm
    Schep in een bakblik 500 g krielaardappeltjes in de schil m... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden