Zalm

Strijk 4 stukken aluminiumfolie in met een laag kruidenboter. Let er op dat de stukken folie groot genoeg zijn om de moten zalm met groenten dicht te kunnen vouwen. Leg hierop de moten zalm bestreken met viskruiden. Leg op de zalm een laag roerbakgroenten. Bedek de roerbakgroenten met wat kruidenboter.
Vouw een pakketje van de folie, zodat de zalm met groenten helemaal ingepakt is. Laat het pakketje in 15 minuten gaar worden op de barbecue.

Ingezonden door: Anja uit Haelen


 
Zalm-groente-pakketje
• BBQ gerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 moten zalmfilet
  • gemengde (diepvries) roerbakgroenten
  • kruidenboter
  • viskruiden


  • Strijk 4 stukken aluminiumfolie in met een laag kruidenboter. Let er op dat de stukken folie groot genoeg zijn om de moten zalm met groenten dicht te kunnen vouwen. Leg hierop de moten zalm bestreken met viskruiden. Leg op de zalm een laag roerbakgroenten. Bedek de roerbakgroenten met wat kruidenboter.
    Vouw een pakketje van de folie, zodat de zalm met groenten helemaal ingepakt is. Laat het pakketje in 15 minuten gaar worden op de barbecue.

    Ingezonden door: Anja uit Haelen

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zalmcrostini met tomaat
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Halveer de tomaatjes in de lengte en leg ze met de snijka... Lees verder
    Artisjok-zalmpaté
    Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in grove stukken. Snijd de paprika in piepkleine blokjes. ... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    Sprotjes met frisse salade
    1. Snijd de onderkant van de stengels bleekselderij. Pluk de gele blaadjes en laat
    ze in een ko... Lees verder
    Griekse sardinespread
    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Pureer de sardines met de pijnboompitten... Lees verder
    Heilbot in papier
    Verwarm de oven voor op 180¬įC. Leg de stukken bakpapier op het aanrecht. Schaaf de courgette en win... Lees verder
    Broodje zalm
    Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijv... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden