Roodbaars

Verwarm de oven voor op 180° C.
Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Pel het teentje knoflook. Hak voor de tapenade het teentje knoflook, de olijven, de kappertjes, de ansjovisfilets en de gedroogde tomaten samen fijn. Hak de dille fijn. Vet een ovenvaste schaal in met een beetje van de tomatenolie en leg de roodbaarsfilets er naast elkaar in. Bedek de filets met een dikke laag tapenade en schep de dille erop.
Besprenkel met de rest van de olie. Laat de vis in de hete oven in ongeveer 15 minuten gaar worden.

Lekker met ravioli of aardappelpuree en roergebakken spinazie of andijvie met een gesnipperd uitje en wat knoflook erdoor.


 
Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 324 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 600 gram roodbaarsfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 ansjovisfilet
  • 8 gedroogde tomaten op olie en 2 eetlepels van die olie
  • 15 gram verse dille (of uit de diepvries van Darégal)


  • Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Pel het teentje knoflook. Hak voor de tapenade het teentje knoflook, de olijven, de kappertjes, de ansjovisfilets en de gedroogde tomaten samen fijn. Hak de dille fijn. Vet een ovenvaste schaal in met een beetje van de tomatenolie en leg de roodbaarsfilets er naast elkaar in. Bedek de filets met een dikke laag tapenade en schep de dille erop.
    Besprenkel met de rest van de olie. Laat de vis in de hete oven in ongeveer 15 minuten gaar worden.

    Lekker met ravioli of aardappelpuree en roergebakken spinazie of andijvie met een gesnipperd uitje en wat knoflook erdoor.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken scholfilets met hartige appelcompote
    Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Schil de appels en snijd ze in stu... Lees verder
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil ... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160ºC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Gevulde eieren met zalm
    Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden