Roodbaars

Verwarm de oven voor op 180° C.
Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Pel het teentje knoflook. Hak voor de tapenade het teentje knoflook, de olijven, de kappertjes, de ansjovisfilets en de gedroogde tomaten samen fijn. Hak de dille fijn. Vet een ovenvaste schaal in met een beetje van de tomatenolie en leg de roodbaarsfilets er naast elkaar in. Bedek de filets met een dikke laag tapenade en schep de dille erop.
Besprenkel met de rest van de olie. Laat de vis in de hete oven in ongeveer 15 minuten gaar worden.

Lekker met ravioli of aardappelpuree en roergebakken spinazie of andijvie met een gesnipperd uitje en wat knoflook erdoor.


 
Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 324 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 600 gram roodbaarsfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 ansjovisfilet
  • 8 gedroogde tomaten op olie en 2 eetlepels van die olie
  • 15 gram verse dille (of uit de diepvries van Darégal)


  • Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Pel het teentje knoflook. Hak voor de tapenade het teentje knoflook, de olijven, de kappertjes, de ansjovisfilets en de gedroogde tomaten samen fijn. Hak de dille fijn. Vet een ovenvaste schaal in met een beetje van de tomatenolie en leg de roodbaarsfilets er naast elkaar in. Bedek de filets met een dikke laag tapenade en schep de dille erop.
    Besprenkel met de rest van de olie. Laat de vis in de hete oven in ongeveer 15 minuten gaar worden.

    Lekker met ravioli of aardappelpuree en roergebakken spinazie of andijvie met een gesnipperd uitje en wat knoflook erdoor.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Sardines uit de oven
    Hak 1 grote ui fijn. Dompel 500 gram tomaten enkele tellen onder in kokend water en ontvel ze. Verwi... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden