Roodbaars

Verwarm de oven voor op 180┬░ C.
Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Pel het teentje knoflook. Hak voor de tapenade het teentje knoflook, de olijven, de kappertjes, de ansjovisfilets en de gedroogde tomaten samen fijn. Hak de dille fijn. Vet een ovenvaste schaal in met een beetje van de tomatenolie en leg de roodbaarsfilets er naast elkaar in. Bedek de filets met een dikke laag tapenade en schep de dille erop.
Besprenkel met de rest van de olie. Laat de vis in de hete oven in ongeveer 15 minuten gaar worden.

Lekker met ravioli of aardappelpuree en roergebakken spinazie of andijvie met een gesnipperd uitje en wat knoflook erdoor.


 
Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 324 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 600 gram roodbaarsfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 ansjovisfilet
  • 8 gedroogde tomaten op olie en 2 eetlepels van die olie
  • 15 gram verse dille (of uit de diepvries van Dar├ęgal)


  • Verwarm de oven voor op 180┬░ C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Pel het teentje knoflook. Hak voor de tapenade het teentje knoflook, de olijven, de kappertjes, de ansjovisfilets en de gedroogde tomaten samen fijn. Hak de dille fijn. Vet een ovenvaste schaal in met een beetje van de tomatenolie en leg de roodbaarsfilets er naast elkaar in. Bedek de filets met een dikke laag tapenade en schep de dille erop.
    Besprenkel met de rest van de olie. Laat de vis in de hete oven in ongeveer 15 minuten gaar worden.

    Lekker met ravioli of aardappelpuree en roergebakken spinazie of andijvie met een gesnipperd uitje en wat knoflook erdoor.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken dorade met tomaten-basilicumsaus
    Leg de doradefilets in een afsluitbaar bakje. Bestrooi ze met fijngesneden basilicumblaadjes en besp... Lees verder
    Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
    Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ┬║C.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Roergebakken mie met roze garnalen
    Kook de eiermie in een pan met ruim water beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de stengels ... Lees verder
    Scholfilet met een kruimel-korstje en olijven
    Verwarm de oven voor op 200 C.
    Verwijder de korsten van de boterhammen en maal het brood fijn.... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ┬║C.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Roergebakken makreel met prei en paprika
    Spoel de makreelfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de makreelfilet in stukjes van... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden