Zalm

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol 4 plakjes deeg wat uit, zodat ze rondom een centimeter groter worden. Snijd de bleekselderij in blokjes en de bosuitjes in ringetjes. Boen de citroen schoon en rasp er 1 eetlepel gele schil af. Pers de citroen uit. Roer de uitjes, de bleekselderij en de geraspte citroenschil door de crème fraîche en voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de niet uitgerolde plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het crème fraîchemengsel erover uit. Laat een centimeter langs de rand vrij. Wrijf de zalmfilets in met citroensap, zout en peper en leg ze op de crème fraîche. Dek ze af met de grotere plakjes bladerdeeg. Maak de randen vochtig met wat water en druk ze goed dicht. Bak de pakketjes in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

Tip: Vervang de crème fraîche door zure room of Griekse yoghurt.



 
Zalmfilet in bladerdeeg
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 805 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 zalmfilets (à 125 gram)
  • 8 plakjes (roomboter)bladerdeeg
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 bosuitjes
  • halve citroen
  • 125 ml crème fraîche
  • zout en versgemalen peper


  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol 4 plakjes deeg wat uit, zodat ze rondom een centimeter groter worden. Snijd de bleekselderij in blokjes en de bosuitjes in ringetjes. Boen de citroen schoon en rasp er 1 eetlepel gele schil af. Pers de citroen uit. Roer de uitjes, de bleekselderij en de geraspte citroenschil door de crème fraîche en voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de niet uitgerolde plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het crème fraîchemengsel erover uit. Laat een centimeter langs de rand vrij. Wrijf de zalmfilets in met citroensap, zout en peper en leg ze op de crème fraîche. Dek ze af met de grotere plakjes bladerdeeg. Maak de randen vochtig met wat water en druk ze goed dicht. Bak de pakketjes in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

    Tip: Vervang de crème fraîche door zure room of Griekse yoghurt.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Volkorencrostini met haring en appelcrème
    Snijd de sneetjes brood diagonaal in vieren. Meng kwark, knoflook, sjalotje, appel, peper en peterse... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Tajine van gemarineerde pangasius en geroosterde paprika
    Verhit de oven voor op 220 °C. Rooster de paprika’s op een bakplaat 25-30 minuten in het midden v... Lees verder
    Trilogie van oesters
    Steek de oesters een voor een open door ze in een hand tussen een dubbelgevouwen doek vast te houden... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden