Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Halveer de tomaatjes in de lengte en leg ze met de snijkant naar boven in een bakblik of lage ovenschaal. Sprenkel en strooi er 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel Italiaanse kruiden en zout en peper over. Schuif de tomaatjes 10 cm onder de hete grill en laat ze in 3-4 minuten heet worden. Laat ze afkoelen tot lauwwarm. Snijd intussen de zalm in kleine blokjes. Rasp boven een kommetje 1 theelepel gele schil van de citroen en knijp er ¬Ĺ eetlepel citroensap boven uit. Klop er 2 eetlepels olijfolie met de rest van de Italiaanse kruiden, de geraspte mierikswortel en zout en peper naar smaak door. Schep vervolgens de stukjes zalm erdoor. Snijd het stokbrood schuin in plakken van 2 cm dik en rooster ze onder de grill mooi goudbruin. Schep de zalmsalade op de crostini en leg er 2 halve tomaatjes op. Leg de crostini op een schaal.

Wijntip: Het frisse en fruitige van een Riesling d'Alsace houdt de pittige smaak van de crostini prima in balans.


 
Zalmcrostini met tomaat
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 85 kCalO
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden (vers of diepvries van Dar√©gal)
  • halve citroen
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje) of Zaanse mosterd
  • 1 meergranen stokbrood
  • zout en peper


  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Halveer de tomaatjes in de lengte en leg ze met de snijkant naar boven in een bakblik of lage ovenschaal. Sprenkel en strooi er 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel Italiaanse kruiden en zout en peper over. Schuif de tomaatjes 10 cm onder de hete grill en laat ze in 3-4 minuten heet worden. Laat ze afkoelen tot lauwwarm. Snijd intussen de zalm in kleine blokjes. Rasp boven een kommetje 1 theelepel gele schil van de citroen en knijp er ¬Ĺ eetlepel citroensap boven uit. Klop er 2 eetlepels olijfolie met de rest van de Italiaanse kruiden, de geraspte mierikswortel en zout en peper naar smaak door. Schep vervolgens de stukjes zalm erdoor. Snijd het stokbrood schuin in plakken van 2 cm dik en rooster ze onder de grill mooi goudbruin. Schep de zalmsalade op de crostini en leg er 2 halve tomaatjes op. Leg de crostini op een schaal.

    Wijntip: Het frisse en fruitige van een Riesling d'Alsace houdt de pittige smaak van de crostini prima in balans.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200¬į C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Mosselen in een saus van pruimtomaat
    Verwarm in een ruime pan de helft van de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook tot deze... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
    Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden