Tarbot

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de citroen in partjes. Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Meng de olie met 1/2 eetlepel mosterd en bestrijk de visfilets met dit mengsel. Leg de visfilets op het rooster van de grill en laat ze onder de hete grill aan beide kanten bruin en gaar worden (ca. 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de visfilets). Meng ondertussen de Yogonaise met 1 eetlepel mosterd en de bieslook. Serveer de vis met partjes citroen en de mosterdmayonaise.

Lekker met snijbonen en patat friet.


 
Gegrilleerde tarbot met mosterdmayonaise
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 225 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 stukken tarbotfilet (√† 150 gram)
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel slaolie
  • mosterd
  • 6 eetlepels Yogonaise
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook


  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de citroen in partjes. Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Meng de olie met 1/2 eetlepel mosterd en bestrijk de visfilets met dit mengsel. Leg de visfilets op het rooster van de grill en laat ze onder de hete grill aan beide kanten bruin en gaar worden (ca. 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de visfilets). Meng ondertussen de Yogonaise met 1 eetlepel mosterd en de bieslook. Serveer de vis met partjes citroen en de mosterdmayonaise.

    Lekker met snijbonen en patat friet.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Sprotjes met frisse salade
    1. Snijd de onderkant van de stengels bleekselderij. Pluk de gele blaadjes en laat
    ze in een ko... Lees verder
    Rolmops op knolselderijsalade
    Besprenkel de selderijreepjes met 1 eetlepel citroensap en blancheer ze 1-2 minuten in een pan met r... Lees verder
    Kabeljauw in bierbeslag
    Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Forel met pestosaus en spek
    Was en droog de forellen. Bestrijk de binnenkant met de pesto en wikkel het spek om de forellen heen... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden