Zalm

Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Schil de rettich met een dunschiller en rasp de rettich grof. Klop in een kom de azijn met de olie en sesamolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Knip de helft van de tuinkers erboven van het bedje. Schep de Chinese kool en de rettich er voorzichtig door. Laat de salade 15 minuten intrekken. Verwarm in een koekenpan met antiaanbaklaag de sherry met de bruine suiker, los de suiker al roerende op en roer dan de sojasaus erdoor. Leg de zalmfilets in het vocht en verwarm ze 4-5 minuten op matig hoog vuur, keer ze regelmatig en laat het vocht verdampen tot de zalmfilets omhuld zijn met een dikke saus. Schep de salade op vier borden en leg de zalmfilets erop. Garneer met toefjes tuinkers.

Lekker met rijst.


 
Zalm teriyaki
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 540 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 zalmfilets (√† 150 gram)
  • halve Chinese kool
  • 300 gram rettich of wortel
  • 1 eetlepel (rijst)azijn
  • 2 eetlepels olie
  • ¬Ĺ eetlepel sesamolie
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 dl medium dry sherry
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 dl Japanse sojasaus
  • zout en versgemalen witte peper


  • Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Schil de rettich met een dunschiller en rasp de rettich grof. Klop in een kom de azijn met de olie en sesamolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Knip de helft van de tuinkers erboven van het bedje. Schep de Chinese kool en de rettich er voorzichtig door. Laat de salade 15 minuten intrekken. Verwarm in een koekenpan met antiaanbaklaag de sherry met de bruine suiker, los de suiker al roerende op en roer dan de sojasaus erdoor. Leg de zalmfilets in het vocht en verwarm ze 4-5 minuten op matig hoog vuur, keer ze regelmatig en laat het vocht verdampen tot de zalmfilets omhuld zijn met een dikke saus. Schep de salade op vier borden en leg de zalmfilets erop. Garneer met toefjes tuinkers.

    Lekker met rijst.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Thaise mosselen
    Was de mosselen onder koud stromend water. Gooi kapotte mosselen of mosselen die wijd open blijven s... Lees verder
    Indiase visschotel
    Leg de vissoorten in een kom en besprenkel deze met citroensap. Meng 1 theelepel chilipoeder, ketoem... Lees verder
    Tajine van gemarineerde pangasius en geroosterde paprika
    Verhit de oven voor op 220 ¬įC. Rooster de paprika‚Äôs op een bakplaat 25-30 minuten in het midden v... Lees verder
    Trilogie van oesters
    Steek de oesters een voor een open door ze in een hand tussen een dubbelgevouwen doek vast te houden... Lees verder
    Tajine van gemarineerde pangasius en geroosterde paprika
    Verhit de oven voor op 220 ¬įC. Rooster de paprika‚Äôs op een bakplaat 25-30 minuten in het midden v... Lees verder
    Scholfilet met kappertjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 180¬įC.
    Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. ... Lees verder
    Crostini met haringtartaar
    Snijd een meergranen bake-off stokbrood in dunne plakjes en rooster ze onder een hete grill goudbrui... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden