Roodbaars

Verwarm de oven voor op 200¬įC.
Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de roodbaarsfilets aan beide kanten met het kerriepoeder en een snufje zout. Halveer de kerstomaatjes. Verhit de olie in een diepe braadpan of wok en bak de peultjes 2 minuten op een matig vuur. Voeg 200 ml heet water en de boemboe toe. Laat het geheel 3 minuten doorkoken. Roer de kerstomaatjes en het citroensap erdoor en laat het nog 1 minuut koken. Roer de taugé erdoor en zet het vuur af. Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van 30 cm af. Schep het groentemengsel op het folie en leg de gekruide visfilet erop. Sluit de pakketjes losjes. (Indien de pakketjes later gegeten worden moeten de groenten eerst afkoelen voordat ze met de vis worden ingepakt. Bewaar de pakketjes dan tot gebruik in de koelkast). Leg de pakketjes in het midden van de voorverwarmde oven en laat de vis in ongeveer 15 minuten gaar worden.

Lekker met een rijstsalade.


 
Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 205 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 roodbaarsfilets (√† 150 gram)
  • 1¬Ĺ eetlepel kerriepoeder
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels slaolie
  • 350 gram peultjes
  • 1 bakje boemboe sajoer kerrie (Conimex)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 125 gram taug√©
  • zout


  • Verwarm de oven voor op 200¬įC.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de roodbaarsfilets aan beide kanten met het kerriepoeder en een snufje zout. Halveer de kerstomaatjes. Verhit de olie in een diepe braadpan of wok en bak de peultjes 2 minuten op een matig vuur. Voeg 200 ml heet water en de boemboe toe. Laat het geheel 3 minuten doorkoken. Roer de kerstomaatjes en het citroensap erdoor en laat het nog 1 minuut koken. Roer de taugé erdoor en zet het vuur af. Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van 30 cm af. Schep het groentemengsel op het folie en leg de gekruide visfilet erop. Sluit de pakketjes losjes. (Indien de pakketjes later gegeten worden moeten de groenten eerst afkoelen voordat ze met de vis worden ingepakt. Bewaar de pakketjes dan tot gebruik in de koelkast). Leg de pakketjes in het midden van de voorverwarmde oven en laat de vis in ongeveer 15 minuten gaar worden.

    Lekker met een rijstsalade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Mediterrane wijtingsoep
    Kruis de tomaten in en dompel ze heel even in kokend water. Ontvel de tomaten en snijd de tomaten in... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Hollandse garnalentorentjes met mosterd-mayonaise
    Leg de tomaten 12 tellen in kokend water. Spoel ze af onder de koude kraan. Schil en halveer ze, ver... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd
    Snijd de kabeljauw in 2 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Wentel de stukken door de ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden