Roodbaars

Verwarm de oven voor op 200¬įC.
Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de roodbaarsfilets aan beide kanten met het kerriepoeder en een snufje zout. Halveer de kerstomaatjes. Verhit de olie in een diepe braadpan of wok en bak de peultjes 2 minuten op een matig vuur. Voeg 200 ml heet water en de boemboe toe. Laat het geheel 3 minuten doorkoken. Roer de kerstomaatjes en het citroensap erdoor en laat het nog 1 minuut koken. Roer de taugé erdoor en zet het vuur af. Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van 30 cm af. Schep het groentemengsel op het folie en leg de gekruide visfilet erop. Sluit de pakketjes losjes. (Indien de pakketjes later gegeten worden moeten de groenten eerst afkoelen voordat ze met de vis worden ingepakt. Bewaar de pakketjes dan tot gebruik in de koelkast). Leg de pakketjes in het midden van de voorverwarmde oven en laat de vis in ongeveer 15 minuten gaar worden.

Lekker met een rijstsalade.


 
Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 205 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 roodbaarsfilets (√† 150 gram)
  • 1¬Ĺ eetlepel kerriepoeder
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels slaolie
  • 350 gram peultjes
  • 1 bakje boemboe sajoer kerrie (Conimex)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 125 gram taug√©
  • zout


  • Verwarm de oven voor op 200¬įC.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de roodbaarsfilets aan beide kanten met het kerriepoeder en een snufje zout. Halveer de kerstomaatjes. Verhit de olie in een diepe braadpan of wok en bak de peultjes 2 minuten op een matig vuur. Voeg 200 ml heet water en de boemboe toe. Laat het geheel 3 minuten doorkoken. Roer de kerstomaatjes en het citroensap erdoor en laat het nog 1 minuut koken. Roer de taugé erdoor en zet het vuur af. Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van 30 cm af. Schep het groentemengsel op het folie en leg de gekruide visfilet erop. Sluit de pakketjes losjes. (Indien de pakketjes later gegeten worden moeten de groenten eerst afkoelen voordat ze met de vis worden ingepakt. Bewaar de pakketjes dan tot gebruik in de koelkast). Leg de pakketjes in het midden van de voorverwarmde oven en laat de vis in ongeveer 15 minuten gaar worden.

    Lekker met een rijstsalade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde kreeft met botersaus
    Laat een beetje boter smelten in een pannetje en voeg de sjalot, een beetje tijm en wat laurier toe.... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Garnalenspiesjes met tomatenknoflooksaus
    Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met ke... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    Tortillataart met tonijn
    Laat de tonijn in een zeef uitlekken en verdeel het visvlees in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringe... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Roergebakken mie met roze garnalen
    Kook de eiermie in een pan met ruim water beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de stengels ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden