Roodbaars

Verwarm de oven voor op 200┬░C.
Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de roodbaarsfilets aan beide kanten met het kerriepoeder en een snufje zout. Halveer de kerstomaatjes. Verhit de olie in een diepe braadpan of wok en bak de peultjes 2 minuten op een matig vuur. Voeg 200 ml heet water en de boemboe toe. Laat het geheel 3 minuten doorkoken. Roer de kerstomaatjes en het citroensap erdoor en laat het nog 1 minuut koken. Roer de taug├ę erdoor en zet het vuur af. Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van 30 cm af. Schep het groentemengsel op het folie en leg de gekruide visfilet erop. Sluit de pakketjes losjes. (Indien de pakketjes later gegeten worden moeten de groenten eerst afkoelen voordat ze met de vis worden ingepakt. Bewaar de pakketjes dan tot gebruik in de koelkast). Leg de pakketjes in het midden van de voorverwarmde oven en laat de vis in ongeveer 15 minuten gaar worden.

Lekker met een rijstsalade.


 
Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 205 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 roodbaarsfilets (├á 150 gram)
  • 1┬Ż eetlepel kerriepoeder
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels slaolie
  • 350 gram peultjes
  • 1 bakje boemboe sajoer kerrie (Conimex)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 125 gram taug├ę
  • zout


  • Verwarm de oven voor op 200┬░C.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de roodbaarsfilets aan beide kanten met het kerriepoeder en een snufje zout. Halveer de kerstomaatjes. Verhit de olie in een diepe braadpan of wok en bak de peultjes 2 minuten op een matig vuur. Voeg 200 ml heet water en de boemboe toe. Laat het geheel 3 minuten doorkoken. Roer de kerstomaatjes en het citroensap erdoor en laat het nog 1 minuut koken. Roer de taug├ę erdoor en zet het vuur af. Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van 30 cm af. Schep het groentemengsel op het folie en leg de gekruide visfilet erop. Sluit de pakketjes losjes. (Indien de pakketjes later gegeten worden moeten de groenten eerst afkoelen voordat ze met de vis worden ingepakt. Bewaar de pakketjes dan tot gebruik in de koelkast). Leg de pakketjes in het midden van de voorverwarmde oven en laat de vis in ongeveer 15 minuten gaar worden.

    Lekker met een rijstsalade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Mediterrane wijtingsoep
    Kruis de tomaten in en dompel ze heel even in kokend water. Ontvel de tomaten en snijd de tomaten in... Lees verder
    Gebakken roodbaarsfilet met gele paprikasaus
    Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze droog. Wrijf ze in met een halve eetlepel soj... Lees verder
    Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
    Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Haringsushi met komkommer
    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de rijstazijn met de suiker... Lees verder
    Garnalencocktail met zelfgemaakte saus
    Doe in brede cocktailglazen een blaadje sla. De saus: vermeng de mayonaise met licht geklopte slagro... Lees verder
    Garnalenrago├╗t met rijst
    Was de preien en snijd ze in smalle ringen. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Kook de rijst gaar v... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden