Zalm

Spoel de zalmfilet af onder koud stromend water en dep deze droog. Snijd de zalmfilet in blokjes of reepjes. Maak de haricots-verts schoon, halveer ze en kook ze 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil en rasp de gemberwortel. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de zalm 3 minuten. Schep de vis uit de pan en houd deze even warm. Fruit in het bakvet de geperste teentjes knoflook en de gemberwortel. Schep de Spaanse peper, de haricots-verts, de ananasstukjes en de oestersaus erdoor en roerbak 3 minuten. Voeg de zalm en taugé toe en warm alles goed door. Strooi de cashewnoten vóór het serveren over het gerecht.

Lekker met pandanrijst of gele rijst.


 
Zalm op Oosterse wijze
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 505 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 500 gram zalmfilet
  • 4 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
  • 250 gram haricots-verts of sperziebonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 gram verse gemberwortel of 2 eetlepels gembersnippers
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 150 gram taug√©
  • 100 gram ongezouten cashewnoten


  • Spoel de zalmfilet af onder koud stromend water en dep deze droog. Snijd de zalmfilet in blokjes of reepjes. Maak de haricots-verts schoon, halveer ze en kook ze 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil en rasp de gemberwortel. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de zalm 3 minuten. Schep de vis uit de pan en houd deze even warm. Fruit in het bakvet de geperste teentjes knoflook en de gemberwortel. Schep de Spaanse peper, de haricots-verts, de ananasstukjes en de oestersaus erdoor en roerbak 3 minuten. Voeg de zalm en taug√© toe en warm alles goed door. Strooi de cashewnoten v√≥√≥r het serveren over het gerecht.

    Lekker met pandanrijst of gele rijst.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Provençaalse visquiche
    Verwarm de oven voor op 200¬įC.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Spoel de visfilets af ond... Lees verder
    Oosterse kabeljauwpakketjes met taugé en kerstomaatjes
    Verwarm de oven voor op 200¬įC.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bes... Lees verder
    Thaise currysoep met Hollandse garnalen en kokosmelk
    Hak de basilicumblaadjes fijn. Voor de soep: maak een garnalenfond met de gedroogde garnalen en de g... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden