Zalm

Verwarm de grill voor. Was de tomaten, halveer ze en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Leg de zalmfilets op een ingevette bakplaat en bestrijk ze royaal met de pesto. Verdeel de tomaatblokjes en Parmezaanse kaas erover. Schuif de bakplaat 15 cm onder de hete grill en laat de zalmfilets in ongeveer 5 minuten gaar worden.

Lekker met pasta en sugar snaps op smaak gebracht met kruidenolie.

Wijntip: Bij dit pittige gerecht past een kruidige wijn als Pinot Gris.


 
Gegrilde zalmfilet met pesto en tomaat
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 508 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 verse zalmfilets (√† 100 gram)
  • 2 tomaten
  • 50 gram (verse) groene pesto
  • 50 gram vers geraspte parmezaanse kaas
  • versgemalen peper


  • Verwarm de grill voor. Was de tomaten, halveer ze en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Leg de zalmfilets op een ingevette bakplaat en bestrijk ze royaal met de pesto. Verdeel de tomaatblokjes en Parmezaanse kaas erover. Schuif de bakplaat 15 cm onder de hete grill en laat de zalmfilets in ongeveer 5 minuten gaar worden.

    Lekker met pasta en sugar snaps op smaak gebracht met kruidenolie.

    Wijntip: Bij dit pittige gerecht past een kruidige wijn als Pinot Gris.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gestoofde kabeljauw Mexicaanse stijl
    Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de filets met 1 eetlepel ... Lees verder
    Witlofschuitjes met Hollandse garnalen
    Maak de witlofblaadjes los en was de blaadjes. Snijd de rode ui in kleine stukjes. Snijd de dille fi... Lees verder
    Garnalenspies en visbrochette met salsa picante
    Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspi... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ¬ļC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Horsmakreel uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 ňöC. Spoel de vissen af onder stromend water en dep ze droog met keukenp... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden