Zalm

Verwarm de grill voor. Was de tomaten, halveer ze en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Leg de zalmfilets op een ingevette bakplaat en bestrijk ze royaal met de pesto. Verdeel de tomaatblokjes en Parmezaanse kaas erover. Schuif de bakplaat 15 cm onder de hete grill en laat de zalmfilets in ongeveer 5 minuten gaar worden.

Lekker met pasta en sugar snaps op smaak gebracht met kruidenolie.

Wijntip: Bij dit pittige gerecht past een kruidige wijn als Pinot Gris.


 
Gegrilde zalmfilet met pesto en tomaat
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 508 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 verse zalmfilets (√† 100 gram)
  • 2 tomaten
  • 50 gram (verse) groene pesto
  • 50 gram vers geraspte parmezaanse kaas
  • versgemalen peper


  • Verwarm de grill voor. Was de tomaten, halveer ze en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Leg de zalmfilets op een ingevette bakplaat en bestrijk ze royaal met de pesto. Verdeel de tomaatblokjes en Parmezaanse kaas erover. Schuif de bakplaat 15 cm onder de hete grill en laat de zalmfilets in ongeveer 5 minuten gaar worden.

    Lekker met pasta en sugar snaps op smaak gebracht met kruidenolie.

    Wijntip: Bij dit pittige gerecht past een kruidige wijn als Pinot Gris.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
    Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.
    ... Lees verder
    Garnalenspies en visbrochette met salsa picante
    Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspi... Lees verder
    Garnalenspies en visbrochette met salsa picante
    Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspi... Lees verder
    Zeeduivelpakketjes
    Verwarm de oven voor op 200 ¬ļC.
    Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van 20 cm af en vet z... Lees verder
    Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet ... Lees verder
    Lunchsalade met gebakken wijting en druiven
    Besprenkel de wijting met 1 eetlepel balsamico-azijn en wrijf de filets in met wat zout en peper. La... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden