|
|
|
|
|
Gegrilde zalm met mosterdsaus |
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 587 kCal |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
4 moten zalm (à 200 gram - 2½ cm dik) 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels zonnebloemolie of 50 gram gesmolten boter 1 citroen mosterdsaus: 4 eetlepels Dyon-mosterd 3 dl slagroom of schenkbare crème fraîche ½ theelepel witte basterdsuiker of honing 1 eetlepel witte wijnazijn of citroensap zout en peper
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Spoel de zalmmoten af onder koud stromend water en dep ze droog. Besprenkel ze met citroensap. Verwarm de grill voor en vet het grillrooster in. Bestrooi de vismoten met peper en zout, leg ze op het rooster en bestrijk de bovenkant met olie of gesmolten boter. Plaats het rooster onder de grill, 10 cm van de warmtebron en bak de zalm 4-5 minuten aan elke kant. Bestrijk de moten opnieuw met olie of boter wanneer ze omgedraaid worden. Verwarm intussen de ingrediënten voor de mosterdsaus. Laat de saus al kloppend zachtjes koken totdat deze iets dikker wordt. Leg de gegrilde zalm op voorverwarmde borden. Schep er iets mosterdsaus over en garneer met partjes citroen.
Lekker met worteltjes en gekookte krieltjes met peterselie bij.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Krokante palingburger
Meng de mayonaise en de mierikswortel. Snijd de broodjes open en besmeer met de mierikswortelmayonai... Lees verder |
|
Broodje gevuld met warme mosselen
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Smelt de boter in een pan en roer de mosterd erdoor. Schep de... Lees verder |
|
Tortellinisalade met zalm en forel
Kook de broccoliroosjes beetgaar in 4-5 minuten (of 2 minuten in de magnetron, afgedekt op 800 watt)... Lees verder |
|
Noedelsalade met garnalen en (rode) mul
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking in visbouillon. Giet de noedels daarna af en ... Lees verder |
|
Lauwwarme zeebaarssalade
Maak een mooie salade van diverse soorten en besprenkel dit met de cassisdressing. Verwarm de oven v... Lees verder |
|
Vispakketjes van de barbecue
Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder |
|
Tomatencurry met gamba's
Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en ... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | | |