Tilapia

Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8-10 minuten onder de grill. Tussentijds keren. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. De verse tomaten in heel kleine blokjes.
Maak een dressing van olijfolie, witte wijnazijn, witte peper, zout en mosterd. Voeg het sjalotje, de gedroogde tomaten, verse tomaten en pijnboompitten toe. Verwarm de dressing tot lauw, voeg de basilicum toe en giet dit over de gegrilde tilapia. Garneren met citroen en basilicum.

Lekker met pasta en salade.


 
Tilapia met gedroogde tomaat en basilicum
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 tilapiafilets zonder vel
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 4 gedroogde tomaten
  • 4 tomaten
  • 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • verse basilicum
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • mosterd
  • zout en witte peper


  • Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8-10 minuten onder de grill. Tussentijds keren. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. De verse tomaten in heel kleine blokjes.
    Maak een dressing van olijfolie, witte wijnazijn, witte peper, zout en mosterd. Voeg het sjalotje, de gedroogde tomaten, verse tomaten en pijnboompitten toe. Verwarm de dressing tot lauw, voeg de basilicum toe en giet dit over de gegrilde tilapia. Garneren met citroen en basilicum.

    Lekker met pasta en salade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Zeeduivel met gesmolten kruidenboter
    Spoel de zeeduivel af onder de koude kraan en laat hem in een vergiet even uitlekken. Leg de zeeduiv... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden