Tilapia

Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8-10 minuten onder de grill. Tussentijds keren. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. De verse tomaten in heel kleine blokjes.
Maak een dressing van olijfolie, witte wijnazijn, witte peper, zout en mosterd. Voeg het sjalotje, de gedroogde tomaten, verse tomaten en pijnboompitten toe. Verwarm de dressing tot lauw, voeg de basilicum toe en giet dit over de gegrilde tilapia. Garneren met citroen en basilicum.

Lekker met pasta en salade.


 
Tilapia met gedroogde tomaat en basilicum
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 tilapiafilets zonder vel
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 4 gedroogde tomaten
  • 4 tomaten
  • 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • verse basilicum
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • mosterd
  • zout en witte peper


  • Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8-10 minuten onder de grill. Tussentijds keren. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. De verse tomaten in heel kleine blokjes.
    Maak een dressing van olijfolie, witte wijnazijn, witte peper, zout en mosterd. Voeg het sjalotje, de gedroogde tomaten, verse tomaten en pijnboompitten toe. Verwarm de dressing tot lauw, voeg de basilicum toe en giet dit over de gegrilde tilapia. Garneren met citroen en basilicum.

    Lekker met pasta en salade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gestoofde kabeljauw Mexicaanse stijl
    Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de filets met 1 eetlepel ... Lees verder
    Garnalen in knoflooksaus
    Snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Smelt de boter in e... Lees verder
    Roergebakken tilapia met chilisaus en sugarsnaps
    Maak de sugarsnaps schoon en kook ze in een pan met ruim kokend water in 4-6 minuten beetgaar. Spoel... Lees verder
    Rodekoolsalade met makreel
    Kook in een steelpan het appelsap met de rozijnen 2 minuten op zacht vuur. Laat de rozijnen afkoele... Lees verder
    Gebakken scholfilet met prei
    Spoel de scholfilets af onder koud water en dep ze droog. Halveer ze in de lengte. Hak de hazelnoten... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Garnalenroerei met truffel geserveerd in brood
    Breek de eieren boven een beslagkom, klop ze vervolgens los met Ā± 6 eetlepels room of melk. Maak he... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden