Tilapia

Meng in een schaaltje de yoghurt met mayonaise, bieslook en uitjes. Breng het sausje op smaak met zout en peper. Verkruimel de chips in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller en doe het chipskruim over op een bord. Klop 1 ei los in een diep bord. Pureer de tilapiafilet in de keukenmachine en meng er 1 ei, mosterd, 2 theelepels zout en peper naar smaak door. Vorm van dit mengsel 4 grote of 8 kleine burgers. Wentel de tilapiaburgers eerst door het ei en daarna door de chips. De burgers moeten rondom bedekt zijn met chips. Verhit de boter in een koekenpan en bak de tilapiaburgers goudbruin en gaar, kleine burgers in 4-6 minuten, grote burgers in 8-10 minuten. Serveer met de kruidensaus.

Lekker met frieten en broccoli. Of op een volkorenbroodje met plakjes tomaat en komkommer.


 
Tilapiaburgers met kruidensaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 355 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 500 gram tilapiafilet
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels halfvolle mayonaise
  • 3 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
  • 8 Amsterdamse uitjes (fijngehakt)
  • 100 gram naturel chips
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel milde mosterd


  • Meng in een schaaltje de yoghurt met mayonaise, bieslook en uitjes. Breng het sausje op smaak met zout en peper. Verkruimel de chips in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller en doe het chipskruim over op een bord. Klop 1 ei los in een diep bord. Pureer de tilapiafilet in de keukenmachine en meng er 1 ei, mosterd, 2 theelepels zout en peper naar smaak door. Vorm van dit mengsel 4 grote of 8 kleine burgers. Wentel de tilapiaburgers eerst door het ei en daarna door de chips. De burgers moeten rondom bedekt zijn met chips. Verhit de boter in een koekenpan en bak de tilapiaburgers goudbruin en gaar, kleine burgers in 4-6 minuten, grote burgers in 8-10 minuten. Serveer met de kruidensaus.

    Lekker met frieten en broccoli. Of op een volkorenbroodje met plakjes tomaat en komkommer.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tarbot en papillotte met mosterd-citroenboter
    Verwarm de oven voor op 190° C.
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze droog. Bestrooi... Lees verder
    Garnalencocktail met mango en limoendressing
    Schil de mango. Halveer de vrucht, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Garnalencocktail met komkommer
    Schil de komkommer en snijd het stuk in de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit en snijd de k... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden