Tilapia

Meng in een schaaltje de yoghurt met mayonaise, bieslook en uitjes. Breng het sausje op smaak met zout en peper. Verkruimel de chips in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller en doe het chipskruim over op een bord. Klop 1 ei los in een diep bord. Pureer de tilapiafilet in de keukenmachine en meng er 1 ei, mosterd, 2 theelepels zout en peper naar smaak door. Vorm van dit mengsel 4 grote of 8 kleine burgers. Wentel de tilapiaburgers eerst door het ei en daarna door de chips. De burgers moeten rondom bedekt zijn met chips. Verhit de boter in een koekenpan en bak de tilapiaburgers goudbruin en gaar, kleine burgers in 4-6 minuten, grote burgers in 8-10 minuten. Serveer met de kruidensaus.

Lekker met frieten en broccoli. Of op een volkorenbroodje met plakjes tomaat en komkommer.


 
Tilapiaburgers met kruidensaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 355 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 500 gram tilapiafilet
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels halfvolle mayonaise
  • 3 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
  • 8 Amsterdamse uitjes (fijngehakt)
  • 100 gram naturel chips
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel milde mosterd


  • Meng in een schaaltje de yoghurt met mayonaise, bieslook en uitjes. Breng het sausje op smaak met zout en peper. Verkruimel de chips in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller en doe het chipskruim over op een bord. Klop 1 ei los in een diep bord. Pureer de tilapiafilet in de keukenmachine en meng er 1 ei, mosterd, 2 theelepels zout en peper naar smaak door. Vorm van dit mengsel 4 grote of 8 kleine burgers. Wentel de tilapiaburgers eerst door het ei en daarna door de chips. De burgers moeten rondom bedekt zijn met chips. Verhit de boter in een koekenpan en bak de tilapiaburgers goudbruin en gaar, kleine burgers in 4-6 minuten, grote burgers in 8-10 minuten. Serveer met de kruidensaus.

    Lekker met frieten en broccoli. Of op een volkorenbroodje met plakjes tomaat en komkommer.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Italiaanse sardines
    Verwarm de oven voor tot 200 ┬║C. Leg de sardines in een ingevette braadslede of ruime ovenschaal.Lees verder
    Roodbaars met schuimige sherrysaus
    Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne ... Lees verder
    Bruschetta met gemarineerde paling
    Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de wijn met het citroensap, de olijfolie, de uiring... Lees verder
    Paling in 't Groen
    Snijd de verse paling (stoofaal) in stukjes van 5 cm. Was de verse kruiden, droog ze en verwijder de... Lees verder
    Garnalenrago├╗t met rijst
    Was de preien en snijd ze in smalle ringen. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Kook de rijst gaar v... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden