Tilapia

Wrijf de tilapiafilets in met citroensap, zout en peper en laat ze even liggen. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de olijven in plakjes. Wentel de visfilets door de bloem. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de tilapia op matig hoog vuur in 8-10 minuten mooi bruin en net gaar. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem. Bak de stukjes tomaat met de oregano en paprikapoeder 3-4 minuten op matig hoog vuur. Pers de knoflook erboven uit. Schep de olijven erdoor en laat de saus nog even zachtjes doorpruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de tilapiafilets op vier warme borden en schep de saus erover en ernaast. Garneer eventueel met wat fijngehakte basilicum of peterselie.

Lekker met rijst en sperziebonen.


 
Tilapiafilet met tomatensaus en olijven
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 380 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 tilapiafilets (à 150 gram)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 5 tomaten
  • 100 gram groene en zwarte olijven
  • 50 gram bloem
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook
  • zout en versgemalen peper


  • Wrijf de tilapiafilets in met citroensap, zout en peper en laat ze even liggen. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de olijven in plakjes. Wentel de visfilets door de bloem. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de tilapia op matig hoog vuur in 8-10 minuten mooi bruin en net gaar. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem. Bak de stukjes tomaat met de oregano en paprikapoeder 3-4 minuten op matig hoog vuur. Pers de knoflook erboven uit. Schep de olijven erdoor en laat de saus nog even zachtjes doorpruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de tilapiafilets op vier warme borden en schep de saus erover en ernaast. Garneer eventueel met wat fijngehakte basilicum of peterselie.

    Lekker met rijst en sperziebonen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Lauwwarme zeebaarssalade
    Maak een mooie salade van diverse soorten en besprenkel dit met de cassisdressing. Verwarm de oven v... Lees verder
    Bruschetta met sardinetapenade en rucola
    Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfol... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. P... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Rode poon met citroen en rozemarijn
    Verwarm de barbecue of de oven op 200 °C voor.
    Spoel de rode ponen af onder koud water en dep... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden