Tilapia

Maak de sugarsnaps schoon en kook ze in een pan met ruim kokend water in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Snijd de tilapia in stukken van 3 cm en besprenkel ze met wat citroensap. Wrijf ze in met zout en peper. Verhit de olie in een wok en roerbak de uipartjes 2-3 minuten. Schep de stukken tilapia erdoor en roerbak nog 1-2 minuten. Schep de vis heel voorzichtig om met een spatel. Schep de chilisaus en de rest van het citroensap door de vis en voeg dan de sugarsnaps toe. Warm het gerecht al omscheppend nog even door. Breng op smaak met sojasaus en peper.

Lekker met (meergranen)rijst en wortelsalade.

Tip: vervang de sugarsnaps door peultjes en/of plakjes winterwortel.


 
Roergebakken tilapia met chilisaus en sugarsnaps
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 275 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 500 gram tilapiafilet
  • 300 gram sugarsnaps
  • sap van een halve citroen
  • 2-3 eetlepels (roerbak)olie
  • 2 rode uien (dunne partjes)
  • 4-6 eetlepels zoete Oosterse chilisaus
  • 1-2 eetlepels sojasaus
  • zout en versgemalen peper


  • Maak de sugarsnaps schoon en kook ze in een pan met ruim kokend water in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Snijd de tilapia in stukken van 3 cm en besprenkel ze met wat citroensap. Wrijf ze in met zout en peper. Verhit de olie in een wok en roerbak de uipartjes 2-3 minuten. Schep de stukken tilapia erdoor en roerbak nog 1-2 minuten. Schep de vis heel voorzichtig om met een spatel. Schep de chilisaus en de rest van het citroensap door de vis en voeg dan de sugarsnaps toe. Warm het gerecht al omscheppend nog even door. Breng op smaak met sojasaus en peper.

    Lekker met (meergranen)rijst en wortelsalade.

    Tip: vervang de sugarsnaps door peultjes en/of plakjes winterwortel.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Mosselen op z'n Vlaams
    Was de mosselen. Snijd de prei, de ui en de worteltjes in stukjes en hak de bladselderij klein. Verh... Lees verder
    Garnalenspiesjes met tomatenknoflooksaus
    Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met ke... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden