Tilapia

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de tilapiafilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de tilapiafilets in stukken van 5 cm. Was de prei en hak hem zeer fijn. Smelt de boter in een steelpannetje zonder dat de boter bruin wordt. Voeg de fijngehakte prei toe en bak hem op een laag vuur in 2 minuten glazig. Roer de bloem en de peper erdoor en bak het nog 30 seconden. Voeg de cognac, de wijn en de kruidenbouillon al roerend toe. Breng de saus nog steeds roerend aan de kook en laat deze 3 minuten zachtjes koken. Roer de crème fraîche, 25 gram geraspte kaas, een snufje zout en de stukjes vis door de hete saus.Schep het gerecht direct in een lage ovenvaste schaal, strooi de rest van de kaas erover en laat het onder de hete grill goudbruin en gaar worden (ongeveer 4 minuten).

Lekker met aardappelpuree en doperwtjes.


 
Gegratineerde tilapiaschotel
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 300 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 600 gram tilapiafilet
  • 1 prei
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • ¼ theelepel grofgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels vieux of cognac
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl kruidenbouillon(poeder)
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 50 gram geraspte jong belegen kaas
  • zout


  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de tilapiafilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de tilapiafilets in stukken van 5 cm. Was de prei en hak hem zeer fijn. Smelt de boter in een steelpannetje zonder dat de boter bruin wordt. Voeg de fijngehakte prei toe en bak hem op een laag vuur in 2 minuten glazig. Roer de bloem en de peper erdoor en bak het nog 30 seconden. Voeg de cognac, de wijn en de kruidenbouillon al roerend toe. Breng de saus nog steeds roerend aan de kook en laat deze 3 minuten zachtjes koken. Roer de crème fraîche, 25 gram geraspte kaas, een snufje zout en de stukjes vis door de hete saus.Schep het gerecht direct in een lage ovenvaste schaal, strooi de rest van de kaas erover en laat het onder de hete grill goudbruin en gaar worden (ongeveer 4 minuten).

    Lekker met aardappelpuree en doperwtjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken roodbaarsfilet met gele paprikasaus
    Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze droog. Wrijf ze in met een halve eetlepel soj... Lees verder
    Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten
    Halveer de druiven en verwijder de pitjes. Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog. B... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160ºC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden