|
|
|
|
|
Mediterrane tilapiaroerbak |
|
|
• Wokgerecht voor 2 personen personen; 345 kCal |
• Bereidingstijd: |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
250 gram tilapiafilet 1 eetlepel citroensap 1 theelepel chilipoeder 1 ui 1 teen knoflook 200 gram wortel en/of broccoliroosjes 3 tomaten 10 zwarte olijven zonder pit 3 eetlepels olijfolie zout en versgemalen peper
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Snijd de tilapiafilet in blokjes en besprenkel ze met citroensap. Wrijf de vis in met chilipoeder, zout en peper. Pel de ui, halveer hem en snijd de helften in dunne plakjes. Snijd ook de knoflook en wortel in plakjes. Snijd de tomaten en olijven in stukjes. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui, knoflook en wortel en/ of broccoliroosjes 2-3 minuten. Schep de tilapia erdoor en roerbak nog 2 minuten. Voeg dan de tomaat, olijven en 2-3 eetlepels water toe en laat het geheel 3-5 minuten zachtjes sudderen. Breng het gerecht op smaak met zout, peper en wat citroensap.
Lekker met couscous of pasta.
Tip: vestrooi de visschotel voor het serveren met reepjes verse munt. Vervang de winterwortel door een zak Italiaanse roerbakgroente van 250 g.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Krokante scharrolletjes met kerstomaatjes en bruschette
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes ba... Lees verder |
|
Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
Verwarm de oven voor op 200° C.
Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder |
|
Homemade makreel-/eiersalade wraps
Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder |
|
Tonijnsalade op toast
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder |
|
Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |