Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de tonijn uitlekken. Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes. Meng deze met kappertjes, knoflook, sjalotjes, mayonaise, peper en zout door de tonijn. Vul de paprika’s met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas erover. Bak de paprika’s 20 minuten in de oven.
Serveer ze lauwwarm.

Dit gerecht kan ook worden bereid in de magnetron, 8-10 minuten op 800 watt.


 
Paprika's gevuld met tonijn en ansjovis
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen; 255 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 2 blikjes tonijn op olie (√† 180 gram)
  • 8 ansjovisfilets
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt of geperst)
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 3 kleine gele paprika‚Äôs (overlangs gehalveerd, zonder zaadjes)
  • 3 kleine rode paprika‚Äôs (overlangs gehalveerd, zonder zaadjes)
  • 100 gram geraspte belegen kaas


  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Laat de tonijn uitlekken. Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes. Meng deze met kappertjes, knoflook, sjalotjes, mayonaise, peper en zout door de tonijn. Vul de paprika’s met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas erover. Bak de paprika’s 20 minuten in de oven.
    Serveer ze lauwwarm.

    Dit gerecht kan ook worden bereid in de magnetron, 8-10 minuten op 800 watt.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Lauwwarme kruidensalade met zalmforel
    Leg de visfilets naast elkaar in een magnetronschaal. Sprenkel er 2 eetlepels citroensap over en str... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Gebakken scholfilet met olijven
    Halveer de olijven. Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de scholf... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200¬į C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden