Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de tonijn uitlekken. Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes. Meng deze met kappertjes, knoflook, sjalotjes, mayonaise, peper en zout door de tonijn. Vul de paprika’s met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas erover. Bak de paprika’s 20 minuten in de oven.
Serveer ze lauwwarm.

Dit gerecht kan ook worden bereid in de magnetron, 8-10 minuten op 800 watt.


 
Paprika's gevuld met tonijn en ansjovis
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen; 255 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 2 blikjes tonijn op olie (√† 180 gram)
  • 8 ansjovisfilets
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt of geperst)
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 3 kleine gele paprika‚Äôs (overlangs gehalveerd, zonder zaadjes)
  • 3 kleine rode paprika‚Äôs (overlangs gehalveerd, zonder zaadjes)
  • 100 gram geraspte belegen kaas


  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Laat de tonijn uitlekken. Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes. Meng deze met kappertjes, knoflook, sjalotjes, mayonaise, peper en zout door de tonijn. Vul de paprika’s met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas erover. Bak de paprika’s 20 minuten in de oven.
    Serveer ze lauwwarm.

    Dit gerecht kan ook worden bereid in de magnetron, 8-10 minuten op 800 watt.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Lauwwarme kruidensalade met zalmforel
    Leg de visfilets naast elkaar in een magnetronschaal. Sprenkel er 2 eetlepels citroensap over en str... Lees verder
    Rolmops op knolselderijsalade
    Besprenkel de selderijreepjes met 1 eetlepel citroensap en blancheer ze 1-2 minuten in een pan met r... Lees verder
    Kabeljauw in bierbeslag
    Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden