Tilapia

Snipper de ui fijn. Giet de ananas af, vang het sap op. Snijd de ananas in kleine stukjes. Verhit 1 eetlepel roerbakolie in een kleine pan met een dikke bodem. Fruit de ui zachtjes glazig. Schep de ananas, abrikozenjam, sojasaus en 1 dl ananassap erdoor en laat dit 10 minuten pruttelen tot een dikke chutney ontstaat. Snijd het bosuitje in ringetjes en schep dit met de koriander door de chutney. Laat de chutney afkoelen. Meng in een kom 2 eetlepels roerbakolie en de currypasta en bestrijk de visfilets met dit mengsel. Laat ze 5 minuten liggen. Rooster de tilapiafilets in een hete grillpan op hoog vuur in 8-10 minuten mooi bruin en net gaar. Keer de filets als ze vanzelf van de ribbels loslaten. Leg de tilapiafilets op 4 warme borden en strooi er wat (zee)zout over. Schep de chutney ernaast.

Lekker met (pandan)rijst en een salade met veldsla en wortel.


 
Pittige tilapiafilet met ananaschutney
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 345 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 tilapiafilets (à 150 gram)
  • 1 ui
  • 1 blik ananas op ananassap (567 gram)
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 3 eetlepels abrikozenjam (of gemberjam/ ananasjam)
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel verse koriander (fijngehakt)
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta (of sambal badjak/ sambal brandal)


  • Snipper de ui fijn. Giet de ananas af, vang het sap op. Snijd de ananas in kleine stukjes. Verhit 1 eetlepel roerbakolie in een kleine pan met een dikke bodem. Fruit de ui zachtjes glazig. Schep de ananas, abrikozenjam, sojasaus en 1 dl ananassap erdoor en laat dit 10 minuten pruttelen tot een dikke chutney ontstaat. Snijd het bosuitje in ringetjes en schep dit met de koriander door de chutney. Laat de chutney afkoelen. Meng in een kom 2 eetlepels roerbakolie en de currypasta en bestrijk de visfilets met dit mengsel. Laat ze 5 minuten liggen. Rooster de tilapiafilets in een hete grillpan op hoog vuur in 8-10 minuten mooi bruin en net gaar. Keer de filets als ze vanzelf van de ribbels loslaten. Leg de tilapiafilets op 4 warme borden en strooi er wat (zee)zout over. Schep de chutney ernaast.

    Lekker met (pandan)rijst en een salade met veldsla en wortel.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zalmfilet met kruidenroomkaas
    Spoel de zalmfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Kruid ze naar smaak met zout en peper. ... Lees verder
    Gepocheerde tongrolletjes met Italiaanse saus
    Breng in een diepe pan 1½ liter bouillon aan de kook. Spoel de tongfilets af onder de koude kraan ... Lees verder
    Gebakken tongscharfilet met knoflookpuree
    Snijd de geschilde aardappels in blokjes en kook ze in weinig water met wat zout in 15-20 minuten ga... Lees verder
    Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
    Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruin... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden