Tilapia

Leg de vissoorten in een kom en besprenkel deze met citroensap. Meng 1 theelepel chilipoeder, ketoembar, 1 theelepel zout, djinten en maïzena of bloem en schud dit door het vismengsel. Kook de bloemkool en bonen 3 minuten in ruim kokend water. Giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de sjalotjes lichtbruin. Voeg de bloemkool, bonen, prei, gemberwortel, groene peper, 1 theelepel chilipoeder en 1 theelepel zout toe en roerbak 5 minuten. Houd dit even warm. Verhit 2 eetlepels olie in dezelfde wok of hapjespan en roerbak hierin het vismengsel in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Schep de vis in het midden van een grote warme schaal. Leg de groenten eromheen en bestrooi het gerecht met gehakte koriander.

Lekker met rijst of naanbrood.


 
Indiase visschotel
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 270 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 400 gram tilapia (in blokjes of repen)
  • 150 gram gepelde tijgergarnalen
  • 8 krabsticks (gehalveerd in de lengte)
  • 2 citroenen (1 uitgeperst, 1 in partjes)
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 eetlepel ma├»zena of bloem
  • 250 gram bloemkool (roosjes)
  • 150 gram snijbonen of sperziebonen (ruitjes/ gehalveerd)
  • 4 eetlepels olie
  • 8 sjalotjes (in vieren/ gehalveerd)
  • 150 gram prei (ringen)
  • ┬Ż eetlepel geraspte gemberwortel
  • 1 rode peper (zonder zaadjes, in ringetjes)
  • 2 eetlepels verse koriander (gehakt)


  • Leg de vissoorten in een kom en besprenkel deze met citroensap. Meng 1 theelepel chilipoeder, ketoembar, 1 theelepel zout, djinten en ma├»zena of bloem en schud dit door het vismengsel. Kook de bloemkool en bonen 3 minuten in ruim kokend water. Giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de sjalotjes lichtbruin. Voeg de bloemkool, bonen, prei, gemberwortel, groene peper, 1 theelepel chilipoeder en 1 theelepel zout toe en roerbak 5 minuten. Houd dit even warm. Verhit 2 eetlepels olie in dezelfde wok of hapjespan en roerbak hierin het vismengsel in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Schep de vis in het midden van een grote warme schaal. Leg de groenten eromheen en bestrooi het gerecht met gehakte koriander.

    Lekker met rijst of naanbrood.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegratineerde wijting
    Verwarm de oven voor op 200˚C.
    Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghu... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Ravioli van hand gepelde Hollandse garnalen
    Spinazie ricotta massa
    Knoflook snipperen en aanzetten, af laten koelen en vervolgens ricotta, ... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Haringsalade met appel en lente-uitjes
    Meng het appelsap met de azijn, de mosterd, een snufje zout, een snufje peper, ┬Ż theelepel kerriepo... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden