Tilapia

Leg de vissoorten in een kom en besprenkel deze met citroensap. Meng 1 theelepel chilipoeder, ketoembar, 1 theelepel zout, djinten en maïzena of bloem en schud dit door het vismengsel. Kook de bloemkool en bonen 3 minuten in ruim kokend water. Giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de sjalotjes lichtbruin. Voeg de bloemkool, bonen, prei, gemberwortel, groene peper, 1 theelepel chilipoeder en 1 theelepel zout toe en roerbak 5 minuten. Houd dit even warm. Verhit 2 eetlepels olie in dezelfde wok of hapjespan en roerbak hierin het vismengsel in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Schep de vis in het midden van een grote warme schaal. Leg de groenten eromheen en bestrooi het gerecht met gehakte koriander.

Lekker met rijst of naanbrood.


 
Indiase visschotel
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 270 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 400 gram tilapia (in blokjes of repen)
  • 150 gram gepelde tijgergarnalen
  • 8 krabsticks (gehalveerd in de lengte)
  • 2 citroenen (1 uitgeperst, 1 in partjes)
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 eetlepel ma├»zena of bloem
  • 250 gram bloemkool (roosjes)
  • 150 gram snijbonen of sperziebonen (ruitjes/ gehalveerd)
  • 4 eetlepels olie
  • 8 sjalotjes (in vieren/ gehalveerd)
  • 150 gram prei (ringen)
  • ┬Ż eetlepel geraspte gemberwortel
  • 1 rode peper (zonder zaadjes, in ringetjes)
  • 2 eetlepels verse koriander (gehakt)


  • Leg de vissoorten in een kom en besprenkel deze met citroensap. Meng 1 theelepel chilipoeder, ketoembar, 1 theelepel zout, djinten en ma├»zena of bloem en schud dit door het vismengsel. Kook de bloemkool en bonen 3 minuten in ruim kokend water. Giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de sjalotjes lichtbruin. Voeg de bloemkool, bonen, prei, gemberwortel, groene peper, 1 theelepel chilipoeder en 1 theelepel zout toe en roerbak 5 minuten. Houd dit even warm. Verhit 2 eetlepels olie in dezelfde wok of hapjespan en roerbak hierin het vismengsel in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Schep de vis in het midden van een grote warme schaal. Leg de groenten eromheen en bestrooi het gerecht met gehakte koriander.

    Lekker met rijst of naanbrood.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Artisjok-zalmpat├ę
    Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in grove stukken. Snijd de paprika in piepkleine blokjes. ... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160┬║C.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden