Verwarm de grill voor of gebruik een grillpan. Spoel de sliptongen af onder koud water en dep ze droog. Bestrijk de sliptong met de olie en strooi er peper en zout over. Leg de vis op het rooster. Schuif het grillrooster minimaal 6 cm onder het grillelement en grilleer de tong 3 minuten. Keer de vis voorzichtig en grilleer de andere kant. Halveer voor de saus de avocado, verwijder de pit en de schil en pureer het vruchtvlees met citroensap. Meng er alle andere ingrediënten door en voeg peper en zout naar smaak toe. Presenteer de saus bij de gegrilde sliptong.

Lekker met gebakken krielaardappels en een groene salade.


 
Gegrilde sliptong met avocado-citroencrème
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 533 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 8 panklare sliptongen
  • 3 eetlepels (olijf)olie
  • zout en versgemalen peper
  • saus:
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels citroensap
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 eetlepels mayonaise
  • ½ dl droge sherry of witte wijn
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel gehakte bieslook (vers of diepvries)


  • Verwarm de grill voor of gebruik een grillpan. Spoel de sliptongen af onder koud water en dep ze droog. Bestrijk de sliptong met de olie en strooi er peper en zout over. Leg de vis op het rooster. Schuif het grillrooster minimaal 6 cm onder het grillelement en grilleer de tong 3 minuten. Keer de vis voorzichtig en grilleer de andere kant. Halveer voor de saus de avocado, verwijder de pit en de schil en pureer het vruchtvlees met citroensap. Meng er alle andere ingrediënten door en voeg peper en zout naar smaak toe. Presenteer de saus bij de gegrilde sliptong.

    Lekker met gebakken krielaardappels en een groene salade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Salade-wrapper met Hollandse garnalen en sesamdressing
    Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan boven een matig hoog vuur al roerende goudbruin. Laat h... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Indiase visschotel
    Leg de vissoorten in een kom en besprenkel deze met citroensap. Meng 1 theelepel chilipoeder, ketoem... Lees verder
    Garnalen in knoflooksaus
    Snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Smelt de boter in e... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Wrap met Hollandse garnalen
    Verwarm de wraptortilla’s volgens de aanwijzingen in de magnetron. Verhit de olijfolie in een wok ... Lees verder
    Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
    Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden