Verwarm de grill voor of gebruik een grillpan. Spoel de sliptongen af onder koud water en dep ze droog. Bestrijk de sliptong met de olie en strooi er peper en zout over. Leg de vis op het rooster. Schuif het grillrooster minimaal 6 cm onder het grillelement en grilleer de tong 3 minuten. Keer de vis voorzichtig en grilleer de andere kant. Halveer voor de saus de avocado, verwijder de pit en de schil en pureer het vruchtvlees met citroensap. Meng er alle andere ingrediënten door en voeg peper en zout naar smaak toe. Presenteer de saus bij de gegrilde sliptong.

Lekker met gebakken krielaardappels en een groene salade.


 
Gegrilde sliptong met avocado-citroencrème
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 533 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 8 panklare sliptongen
  • 3 eetlepels (olijf)olie
  • zout en versgemalen peper
  • saus:
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels citroensap
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 eetlepels mayonaise
  • ½ dl droge sherry of witte wijn
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel gehakte bieslook (vers of diepvries)


  • Verwarm de grill voor of gebruik een grillpan. Spoel de sliptongen af onder koud water en dep ze droog. Bestrijk de sliptong met de olie en strooi er peper en zout over. Leg de vis op het rooster. Schuif het grillrooster minimaal 6 cm onder het grillelement en grilleer de tong 3 minuten. Keer de vis voorzichtig en grilleer de andere kant. Halveer voor de saus de avocado, verwijder de pit en de schil en pureer het vruchtvlees met citroensap. Meng er alle andere ingrediënten door en voeg peper en zout naar smaak toe. Presenteer de saus bij de gegrilde sliptong.

    Lekker met gebakken krielaardappels en een groene salade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde tonijn met tomatenboter
    Hak het uitje en de knoflook fijn. Bak het uitje in 1 eetlepel olie op een laag vuur goudbruin (3-4 ... Lees verder
    Garnalenspiesjes met gember-tomatensaus
    Prik de garnalen aan de satéstokjes. Meng 1 theelepel citroensap met een paar druppels tabasco en d... Lees verder
    Kibbeling op roergebakken mosterdkool
    Leg de koolreepjes in een vergiet en giet er kokend water over. Verhit de wok, voeg de helft van de ... Lees verder
    Krokante sliptong met eiersaus
    Kook 1 ei 8 minuten hard. Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine). Bestrooi ze met zout e... Lees verder
    Zalmtaartje met bosui
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de bosuitjes in r... Lees verder
    Zalmtaartje met bosui
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de bosuitjes in r... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden