Roer de boter met het citroensap, de knoflook en de kruiden door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe. Rol de boter als een worstje in folie, laat de boter opstijven en snijd de rol in plakjes. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrijk de sliptongetjes met een beetje olie en leg ze op een grillrooster. Schuif het rooster op 15 cm onder de hete grill en grilleer de sliptongetjes in 2-3 minuten per kant gaar. Leg de sliptongetjes op warme borden en leg de (plakjes) knoflookboter erop.

Lekker met gegrilleerde tomaten en aardappelsalade.


 
Gegrilleerde sliptongetjes met knoflookboter
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 304 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 8 sliptongetjes
  • 75 gram zachte boter
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
  • 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
  • zout en peper
  • slaolie


  • Roer de boter met het citroensap, de knoflook en de kruiden door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe. Rol de boter als een worstje in folie, laat de boter opstijven en snijd de rol in plakjes. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrijk de sliptongetjes met een beetje olie en leg ze op een grillrooster. Schuif het rooster op 15 cm onder de hete grill en grilleer de sliptongetjes in 2-3 minuten per kant gaar. Leg de sliptongetjes op warme borden en leg de (plakjes) knoflookboter erop.

    Lekker met gegrilleerde tomaten en aardappelsalade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalenspiesjes met tomatenknoflooksaus
    Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met ke... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Mini pasteibakjes met garnalenragout
    Verwarm 1 pakje mini pasteibakjes in de oven. Verwarm de verse roomkaas met 2-3 eetlepels room, en v... Lees verder
    Gebakken roodbaarsfilet met gele paprikasaus
    Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze droog. Wrijf ze in met een halve eetlepel soj... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden