Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de helft van de courgette in kleine blokjes en de andere helft in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne ringen. Giet de tonijn af en verdeel het visvlees in stukjes. Klop in een kom het citroensap met de olijfolie tot een dressing en schep de tonijn, tomaat en courgetteblokjes erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper. Pers de knoflook uit boven de yoghurt en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de focaccia in twee stukken en snijd ze overlangs door. Bestrijk de snijvlakken royaal met de yoghurt en verdeel de plakjes courgette en driekwart van de rucola erover. Schep de tonijnsalade erop en verdeel hierover de uiringen en de rest van de rucola. Leg de bovenkanten van de focaccia er met de yoghurtkant naar beneden op.


 
Focacciasandwich met tonijnsalade
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 640 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 blikje tonijn op olie (185 gram)
  • 1 (voorgebakken) focaccia brood
  • 1 tomaat
  • Ā½ courgette
  • 1 kleine rode ui
  • Ā½ eetlepel citroensap
  • 1-2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • Ā½ teen knoflook
  • 75 gram Griekse yoghurt
  • 40 gram fijne rucola
  • zout en peper


  • Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de helft van de courgette in kleine blokjes en de andere helft in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne ringen. Giet de tonijn af en verdeel het visvlees in stukjes. Klop in een kom het citroensap met de olijfolie tot een dressing en schep de tonijn, tomaat en courgetteblokjes erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper. Pers de knoflook uit boven de yoghurt en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de focaccia in twee stukken en snijd ze overlangs door. Bestrijk de snijvlakken royaal met de yoghurt en verdeel de plakjes courgette en driekwart van de rucola erover. Schep de tonijnsalade erop en verdeel hierover de uiringen en de rest van de rucola. Leg de bovenkanten van de focaccia er met de yoghurtkant naar beneden op.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Thaise mosselen
    Was de mosselen onder koud stromend water. Gooi kapotte mosselen of mosselen die wijd open blijven s... Lees verder
    Gegratineerde tilapiaschotel
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de tilapiafilets af onder de koude kraan en dep ze ... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200Ā° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
    Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd d... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden