Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de helft van de courgette in kleine blokjes en de andere helft in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne ringen. Giet de tonijn af en verdeel het visvlees in stukjes. Klop in een kom het citroensap met de olijfolie tot een dressing en schep de tonijn, tomaat en courgetteblokjes erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper. Pers de knoflook uit boven de yoghurt en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de focaccia in twee stukken en snijd ze overlangs door. Bestrijk de snijvlakken royaal met de yoghurt en verdeel de plakjes courgette en driekwart van de rucola erover. Schep de tonijnsalade erop en verdeel hierover de uiringen en de rest van de rucola. Leg de bovenkanten van de focaccia er met de yoghurtkant naar beneden op.


 
Focacciasandwich met tonijnsalade
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 640 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 blikje tonijn op olie (185 gram)
  • 1 (voorgebakken) focaccia brood
  • 1 tomaat
  • ¬Ĺ courgette
  • 1 kleine rode ui
  • ¬Ĺ eetlepel citroensap
  • 1-2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • ¬Ĺ teen knoflook
  • 75 gram Griekse yoghurt
  • 40 gram fijne rucola
  • zout en peper


  • Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de helft van de courgette in kleine blokjes en de andere helft in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne ringen. Giet de tonijn af en verdeel het visvlees in stukjes. Klop in een kom het citroensap met de olijfolie tot een dressing en schep de tonijn, tomaat en courgetteblokjes erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper. Pers de knoflook uit boven de yoghurt en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de focaccia in twee stukken en snijd ze overlangs door. Bestrijk de snijvlakken royaal met de yoghurt en verdeel de plakjes courgette en driekwart van de rucola erover. Schep de tonijnsalade erop en verdeel hierover de uiringen en de rest van de rucola. Leg de bovenkanten van de focaccia er met de yoghurtkant naar beneden op.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Krokante sliptong met eiersaus
    Kook 1 ei 8 minuten hard. Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine). Bestrooi ze met zout e... Lees verder
    Broodje zalm
    Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijv... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Rolmops op knolselderijsalade
    Besprenkel de selderijreepjes met 1 eetlepel citroensap en blancheer ze 1-2 minuten in een pan met r... Lees verder
    Crostini met haringtartaar
    Snijd een meergranen bake-off stokbrood in dunne plakjes en rooster ze onder een hete grill goudbrui... Lees verder
    Kabeljauw in bierbeslag
    Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden