Snijd de ui en de augurk fijn en pers de teen knoflook erdoor. Voeg iets peper, zout en oregano toe en meng de mayonaise erdoor. Doe dit mengsel tenslotte door de uitgelekte tonijn en serveer dit op toast bij de borrel.

Ingezonden recept door Karin Denekamp uit Deventer


 
Tonijnsalade
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 blikje tonijn op water of olie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 augurken
  • 2 eetlepels mayonaise
  • snufje oregano
  • zout en peper


  • Snijd de ui en de augurk fijn en pers de teen knoflook erdoor. Voeg iets peper, zout en oregano toe en meng de mayonaise erdoor. Doe dit mengsel tenslotte door de uitgelekte tonijn en serveer dit op toast bij de borrel.

    Ingezonden recept door Karin Denekamp uit Deventer

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Hollands garnalen-tartaartje met waterkers
    Houd 2 el garnalen apart voor de garnering. Hak de helft van de rest van de garnalen fijn.

    ... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ā€˜plukā€™ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Roggebrood met appelsalsa en paling
    Snipper 1 geschilde appel en meng er 1 eetlepel citroensap, Ā½ eetlepel gembersiroop en 1 eetlepel f... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden