Tong

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd en was de prei. Doe de prei in een vergiet en schenk er een ketel kokend water over. Laat de prei uitlekken. Snijd het bosuitje in ringetjes en de abrikoosjes in kleine stukjes. Meng in een kom de verse roomkaas met de uiringetjes, abrikoosjes, basilicum en zout en peper naar smaak. Spoel de tongfilets af onder koud water en dep ze droog. Wrijf de tongfilets in met zout en peper en bestrijk de velkant met het roomkaasmengsel en rol ze op. Steek de rolletjes vast met een cocktailprikker. Verdeel de prei over vier kleine ingevette ovenschaaltjes en zet de tongrolletjes erop. Schenk de wijn over de prei. Schep op elk rolletje een beetje crème fraîche en strooi de parmezaanse kaas erover. Schuif de schaaltjes in de oven en laat de tong in 10-15 minuten gaar worden en iets bruin kleuren.

Lekker met gebakken krielaardappeltjes.


 
Gegratineerde tongrolletjes uit de oven
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 492 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 600 gram tongfilet
  • 300 gram prei
  • 1 bosuitje
  • 4 gedroogde abrikoosjes
  • 150 gram verse roomkaas
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum
  • 1½ dl droge witte wijn
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen peper


  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Snijd en was de prei. Doe de prei in een vergiet en schenk er een ketel kokend water over. Laat de prei uitlekken. Snijd het bosuitje in ringetjes en de abrikoosjes in kleine stukjes. Meng in een kom de verse roomkaas met de uiringetjes, abrikoosjes, basilicum en zout en peper naar smaak. Spoel de tongfilets af onder koud water en dep ze droog. Wrijf de tongfilets in met zout en peper en bestrijk de velkant met het roomkaasmengsel en rol ze op. Steek de rolletjes vast met een cocktailprikker. Verdeel de prei over vier kleine ingevette ovenschaaltjes en zet de tongrolletjes erop. Schenk de wijn over de prei. Schep op elk rolletje een beetje crème fraîche en strooi de parmezaanse kaas erover. Schuif de schaaltjes in de oven en laat de tong in 10-15 minuten gaar worden en iets bruin kleuren.

    Lekker met gebakken krielaardappeltjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken scholfilets met hartige appelcompote
    Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Schil de appels en snijd ze in stu... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Garnalen-krabkoekjes
    Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden