Snoekbaars

Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinaigrette lichtjes op voor het serveren (niet te heet!). Bak de snoekbaarsfilets in olijfolie aan op de huidzijde, draai om en plaats 4 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Verwarm de puree, meng olijfolie erdoor en vlak voor het serveren de paling en slagroom erdoor roeren. Direct serveren.
Verwarm een klont boter in een koekenpan of wok, voeg het teentje knoflook toe en de spinazie. Omroeren en snel de spinazie laten slinken. Kruiden met peper en zout en op een zeefje laten uitlekken. Direct serveren. Plaats in het midden van een bord een hoopje spinazie en schep er een eetlepel brandade op. Leg de snoekbaarsfilet erop. Lepel de tomatenvinaigrette rondom en strooi een snufje fleur de sel op de visfilet.


 
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 snoekbaarsfilets à 130 gram met huid, zonder schubben
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • Brandade:
  • 200 gram aardappelpuree
  • 80 gram gerookte palingfilet (stukjes)
  • geslagen room
  • olijfolie
  • 150 g spinazie
  • knoflook
  • boter
  • zout en peper
  • Vinaigrette:
  • 4 tomaten, ontveld zonder zaad in blokjes
  • ½ dl balsamicoazijn
  • 1 dl olijfolie
  • zout en peper


  • Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinaigrette lichtjes op voor het serveren (niet te heet!). Bak de snoekbaarsfilets in olijfolie aan op de huidzijde, draai om en plaats 4 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Verwarm de puree, meng olijfolie erdoor en vlak voor het serveren de paling en slagroom erdoor roeren. Direct serveren.
    Verwarm een klont boter in een koekenpan of wok, voeg het teentje knoflook toe en de spinazie. Omroeren en snel de spinazie laten slinken. Kruiden met peper en zout en op een zeefje laten uitlekken. Direct serveren. Plaats in het midden van een bord een hoopje spinazie en schep er een eetlepel brandade op. Leg de snoekbaarsfilet erop. Lepel de tomatenvinaigrette rondom en strooi een snufje fleur de sel op de visfilet.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tilapia met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8-10 minuten onder de grill.... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Mediterrane maaltijdsalade met langoustines
    Verwarm de oven voor op 175 ËšC. Schep de blokjes brood in een bakblik om met 1 eetlepel olijfolie e... Lees verder
    Sandwich met chorizo & makreel
    Kneus in een kom de uiringen voorzichtig met de azijn en suiker, zorg ervoor dat ze hun vorm behoude... Lees verder
    Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten
    Halveer de druiven en verwijder de pitjes. Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog. B... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden