Tong

Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de filets in de lengte doormidden, zodat er 8 tongrepen overblijven. Rijg de tongrepen in een krul aan 8 sat√©stokjes. Hak de garnalen een beetje fijn en meng ze met de mayonaise, de zure room, ¬Ĺ eetlepel frambozenazijn, ¬Ĺ eetlepel mosterd, een snufje zout en een snufje peper. Roer van de rest van de azijn met de rest van de mosterd, een snufje peper, een snufje zout en de olie door elkaar. Was en droog de spinazie. Breng 1 liter water met een theelepel zout aan de kook. Leg de sat√©stokjes met vis in het hete water, breng het weer tegen de kook aan. Zet het vuur laag en laat de tong in ongeveer 3 minuten gaar worden. Hussel ondertussen de spinazie met de dressing door elkaar en verdeel de salade over 4 borden. Schep de tongrepen voorzichtig uit het vocht, verwijder de sat√©stokjes en leg de gekrulde filets op de spinaziesalade. Schep de garnalenmayonaise op de filets en strooi de cro√Ľtons eromheen.


 
Tongkrullen op een spinaziesalade met garnalenmayonaise
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 397 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 ontvelde tongfilets
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels zure room
  • ¬Ĺ eetlepel (frambozen) azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 eetlepels (walnoten) olie
  • 150 gram jonge spinazie
  • 4 eetlepels kant-en-klare cro√Ľtons
  • zout en peper


  • Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de filets in de lengte doormidden, zodat er 8 tongrepen overblijven. Rijg de tongrepen in een krul aan 8 sat√©stokjes. Hak de garnalen een beetje fijn en meng ze met de mayonaise, de zure room, ¬Ĺ eetlepel frambozenazijn, ¬Ĺ eetlepel mosterd, een snufje zout en een snufje peper. Roer van de rest van de azijn met de rest van de mosterd, een snufje peper, een snufje zout en de olie door elkaar. Was en droog de spinazie. Breng 1 liter water met een theelepel zout aan de kook. Leg de sat√©stokjes met vis in het hete water, breng het weer tegen de kook aan. Zet het vuur laag en laat de tong in ongeveer 3 minuten gaar worden. Hussel ondertussen de spinazie met de dressing door elkaar en verdeel de salade over 4 borden. Schep de tongrepen voorzichtig uit het vocht, verwijder de sat√©stokjes en leg de gekrulde filets op de spinaziesalade. Schep de garnalenmayonaise op de filets en strooi de cro√Ľtons eromheen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken meerval met citroen-peterseliejus
    Besprenkel de meerval met 1 eetlepel citroensap en strooi er zeezout over. Verhit de olie en bak de ... Lees verder
    Salade van geschroeide tonijn & linzen
    Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de toni... Lees verder
    Scholfilet met kappertjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 180¬įC.
    Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. ... Lees verder
    Focacciasandwich met tonijnsalade
    Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de toma... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden