Tong

Spoel de visfilets af onder koud stromend water en maak ze droog met keukenpapier. Wrijf ze in met een mengsel van citroensap, zout en peper. Beboter een ovenvaste schaal. Leg de filets erin. Schik er het laurierblad en de kruidnagelen tussen. Schenk er zoveel rode wijn bij tot alles net bedekt is. Leg een deksel op de schaal en plaats hem in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven. Temper direct na het sluiten van de ovendeur de warmte tot 180 graden. Verwarm 2 borden voor. Neem de schaal na 12 à 14 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) uit de oven. Schenk het kookvocht door een zeefje in een steelpannetje. Houd de filets warm. Breng het kookvocht opnieuw aan de kook en laat het gedurende 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer de allesbinder en de slagroom erdoor. Voeg naar smaak peper en zout toe. Roer vlak voor het opdienen de peterselie door de saus. Leg de filets op de voorverwarmde borden en schenk de saus erover.


 
Vis in rode wijnsaus
• Hoofdgerecht voor 10 of meer personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 300 gram visfilets (kabeljauw, schelvis, tong)
  • citroensap
  • boter
  • 1 laurierblad
  • 2 à 3 kruidnagelen
  • rode wijn
  • 2 à 3 theelepels allesbinder
  • 2 à 3 eetlepels slagroom
  • 1 mespunt suiker
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • zout en peper


  • Spoel de visfilets af onder koud stromend water en maak ze droog met keukenpapier. Wrijf ze in met een mengsel van citroensap, zout en peper. Beboter een ovenvaste schaal. Leg de filets erin. Schik er het laurierblad en de kruidnagelen tussen. Schenk er zoveel rode wijn bij tot alles net bedekt is. Leg een deksel op de schaal en plaats hem in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven. Temper direct na het sluiten van de ovendeur de warmte tot 180 graden. Verwarm 2 borden voor. Neem de schaal na 12 à 14 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) uit de oven. Schenk het kookvocht door een zeefje in een steelpannetje. Houd de filets warm. Breng het kookvocht opnieuw aan de kook en laat het gedurende 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer de allesbinder en de slagroom erdoor. Voeg naar smaak peper en zout toe. Roer vlak voor het opdienen de peterselie door de saus. Leg de filets op de voorverwarmde borden en schenk de saus erover.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Pakketje met pangasius, aardappel, ui en tomaat
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Boen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel gele schil af. ... Lees verder
    Krokante sliptong met eiersaus
    Kook 1 ei 8 minuten hard. Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine). Bestrooi ze met zout e... Lees verder
    Andijviestamppotje met rode poon
    • Kook de aardappelblokjes in een flinke bodem water in 10-15 minuten gaar.
    • Wrijf de rod... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden