Tong

Spoel de visfilets af onder koud stromend water en maak ze droog met keukenpapier. Wrijf ze in met een mengsel van citroensap, zout en peper. Beboter een ovenvaste schaal. Leg de filets erin. Schik er het laurierblad en de kruidnagelen tussen. Schenk er zoveel rode wijn bij tot alles net bedekt is. Leg een deksel op de schaal en plaats hem in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven. Temper direct na het sluiten van de ovendeur de warmte tot 180 graden. Verwarm 2 borden voor. Neem de schaal na 12 à 14 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) uit de oven. Schenk het kookvocht door een zeefje in een steelpannetje. Houd de filets warm. Breng het kookvocht opnieuw aan de kook en laat het gedurende 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer de allesbinder en de slagroom erdoor. Voeg naar smaak peper en zout toe. Roer vlak voor het opdienen de peterselie door de saus. Leg de filets op de voorverwarmde borden en schenk de saus erover.


 
Vis in rode wijnsaus
• Hoofdgerecht voor 10 of meer personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 300 gram visfilets (kabeljauw, schelvis, tong)
  • citroensap
  • boter
  • 1 laurierblad
  • 2 √† 3 kruidnagelen
  • rode wijn
  • 2 √† 3 theelepels allesbinder
  • 2 √† 3 eetlepels slagroom
  • 1 mespunt suiker
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • zout en peper


  • Spoel de visfilets af onder koud stromend water en maak ze droog met keukenpapier. Wrijf ze in met een mengsel van citroensap, zout en peper. Beboter een ovenvaste schaal. Leg de filets erin. Schik er het laurierblad en de kruidnagelen tussen. Schenk er zoveel rode wijn bij tot alles net bedekt is. Leg een deksel op de schaal en plaats hem in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven. Temper direct na het sluiten van de ovendeur de warmte tot 180 graden. Verwarm 2 borden voor. Neem de schaal na 12 √† 14 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) uit de oven. Schenk het kookvocht door een zeefje in een steelpannetje. Houd de filets warm. Breng het kookvocht opnieuw aan de kook en laat het gedurende 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer de allesbinder en de slagroom erdoor. Voeg naar smaak peper en zout toe. Roer vlak voor het opdienen de peterselie door de saus. Leg de filets op de voorverwarmde borden en schenk de saus erover.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalen-krabkoekjes
    Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder
    Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet ... Lees verder
    Artisjok-zalmpaté
    Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in grove stukken. Snijd de paprika in piepkleine blokjes. ... Lees verder
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200ňöC.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten z... Lees verder
    Zalmfilet in bladerdeeg
    Verwarm de oven voor op 200 ¬įC.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol 4 plakjes deeg wat ... Lees verder
    Krokante sliptong met eiersaus
    Kook 1 ei 8 minuten hard. Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine). Bestrooi ze met zout e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden