Tonijn

Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water in 5 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Snijd de tonijn in stukken van 2 x 2 cm. Verhit de olijfolie in een wok en bak de uipartjes en knoflook al omscheppend 2 minuten. Schep de stukken tonijn erdoor en roerbak ze 3 minuten op een hoge stand. Schep de sperziebonen en olijven erdoor en voeg de Italiaanse kruiden, balsamicoazijn en 2 eetlepels water toe. Verwarm het gerecht nog 2-3 minuten op een matig hoge stand. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Lekker met pasta of grof gesneden boerenbrood.


 
Tonijn met sperziebonen en olijven
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 340 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram tonijnfilet
  • 250 gram sperziebonen (gehalveerd)
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 grote rode ui (dunne partjes)
  • 2 tenen knoflook (plakjes)
  • 6 zwarte olijven zonder pit (in vieren)
  • 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden (fijngehakt)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • (zee)zout en versgemalen peper


  • Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water in 5 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Snijd de tonijn in stukken van 2 x 2 cm. Verhit de olijfolie in een wok en bak de uipartjes en knoflook al omscheppend 2 minuten. Schep de stukken tonijn erdoor en roerbak ze 3 minuten op een hoge stand. Schep de sperziebonen en olijven erdoor en voeg de Italiaanse kruiden, balsamicoazijn en 2 eetlepels water toe. Verwarm het gerecht nog 2-3 minuten op een matig hoge stand. Voeg zout en peper naar smaak toe.

    Lekker met pasta of grof gesneden boerenbrood.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Tonijn ceviche
    Snijd de tonijn in plakjes van ½ cm dik* en leg ze op vier borden, in een rij dakpansgewijs naast e... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Gegratineerde oesters (2)
    Verwarm de ovengrill voor. Snijd de paprika in piepkleine blokjes. Roer in een kommetje de sherry en... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden