Tonijn

Laat de moten tonijn op kamertemperatuur komen. Smelt een klontje boter in een steelpan. Pers de teen knoflook erboven uit en voeg de basilicum toe. Laat dit mengsel afkoelen en roer de rest van de boter met de balsamicoazijn erdoor. Schep het botermengsel op een stuk aluminiumfolie en rol het op tot een worstje. Laat de boter in de koelkast in 1 uur opstijven. Snijd de courgette in kleine blokjes en de olijven in vieren. Snijd de basilicumboter in plakjes van ongeveer 1 cm. Smelt 1 plakje van deze boter in een pan en schep de courgetteblokjes en olijven erdoor. Voeg zout en peper toe en smoor de courgette afgedekt in 8-10 minuten heel zachtjes gaar. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrijk de moten tonijn aan beide kanten met 1 plakje basilicumboter en leg ze op aluminiumfolie op het rooster, schuif het rooster vlak onder het hete element en grill de moten tonijn in 5-7 minuten mooi bruin, van binnen zijn ze dan nog net roze. Keer de moten halverwege. Schep de gesmoorde courgette op twee warme borden. Leg de tonijn erop en leg op elke moot 2 plakjes basilicumboter.

Lekker met pasta.


 
Gegrilde tonijn met basilicumboter en courgette
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 380 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 tonijnmoten (à 150 gram)
  • 50 gram zachte roomboter
  • 3 eetlepels basilicum (vers of diepvries van Darégal)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 1 courgette
  • 6 zwarte olijven zonder pit
  • zout en peper


  • Laat de moten tonijn op kamertemperatuur komen. Smelt een klontje boter in een steelpan. Pers de teen knoflook erboven uit en voeg de basilicum toe. Laat dit mengsel afkoelen en roer de rest van de boter met de balsamicoazijn erdoor. Schep het botermengsel op een stuk aluminiumfolie en rol het op tot een worstje. Laat de boter in de koelkast in 1 uur opstijven. Snijd de courgette in kleine blokjes en de olijven in vieren. Snijd de basilicumboter in plakjes van ongeveer 1 cm. Smelt 1 plakje van deze boter in een pan en schep de courgetteblokjes en olijven erdoor. Voeg zout en peper toe en smoor de courgette afgedekt in 8-10 minuten heel zachtjes gaar. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrijk de moten tonijn aan beide kanten met 1 plakje basilicumboter en leg ze op aluminiumfolie op het rooster, schuif het rooster vlak onder het hete element en grill de moten tonijn in 5-7 minuten mooi bruin, van binnen zijn ze dan nog net roze. Keer de moten halverwege. Schep de gesmoorde courgette op twee warme borden. Leg de tonijn erop en leg op elke moot 2 plakjes basilicumboter.

    Lekker met pasta.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Schelvis met kruiden en citroen
    Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Spoel de schelvis schoon onder stromend water en dep droog. Vul de... Lees verder
    Gevulde eieren met zalm
    Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. P... Lees verder
    Rode poon met citroen en rozemarijn
    Verwarm de barbecue of de oven op 200 °C voor.
    Spoel de rode ponen af onder koud water en dep... Lees verder
    Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen
    Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardapp... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden