Tonijn

Hak het uitje en de knoflook fijn. Bak het uitje in 1 eetlepel olie op een laag vuur goudbruin (3-4 minuten). Voeg na 2 minuten de knoflook toe. Voeg de tomatenketchup toe en bak het geheel al roerende 2 minuten. Laten afkoelen. Meng het koude tomatenmengsel met de bieslook, de zachte boter, een snufje zout, een snufje peper en een snufje cayennepeper. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. (Of steek de barbecue aan en laat deze goed heet worden.) Spoel de tonijn met koud water af en dep de vis droog.
Bestrijk de tonijn met een beetje olie en laat de moten op of onder de grill aan beide kanten bruin en rose van binnen worden (2-3 minuten elke kant). Bestrooi de vis met een beetje zout. Leg de moten op 4 borden en schep de tomatenboter erop.

Lekker met een gemengde salade en gekookte tagliatelle.


 
Gegrilde tonijn met tomatenboter
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 375 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 tonijnmoten (√† 175 gram)
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 75 gram zachte boter
  • zout en peper


  • Hak het uitje en de knoflook fijn. Bak het uitje in 1 eetlepel olie op een laag vuur goudbruin (3-4 minuten). Voeg na 2 minuten de knoflook toe. Voeg de tomatenketchup toe en bak het geheel al roerende 2 minuten. Laten afkoelen. Meng het koude tomatenmengsel met de bieslook, de zachte boter, een snufje zout, een snufje peper en een snufje cayennepeper. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. (Of steek de barbecue aan en laat deze goed heet worden.) Spoel de tonijn met koud water af en dep de vis droog.
    Bestrijk de tonijn met een beetje olie en laat de moten op of onder de grill aan beide kanten bruin en rose van binnen worden (2-3 minuten elke kant). Bestrooi de vis met een beetje zout. Leg de moten op 4 borden en schep de tomatenboter erop.

    Lekker met een gemengde salade en gekookte tagliatelle.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roergebakken pangasius met oestersaus
    Kook de peultjes in een pan met ruim kokend water in 2-3 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onde... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Schelvis met uitjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 ¬įC. Kook de wortelblokjes 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water ... Lees verder
    Gebakken scholfilet met kleurige paprika
    Pel en snipper het sjalotje en de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in kleine blokjes... Lees verder
    Mosselen in een saus van pruimtomaat
    Verwarm in een ruime pan de helft van de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook tot deze... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden