Tonijn

Hak het uitje en de knoflook fijn. Bak het uitje in 1 eetlepel olie op een laag vuur goudbruin (3-4 minuten). Voeg na 2 minuten de knoflook toe. Voeg de tomatenketchup toe en bak het geheel al roerende 2 minuten. Laten afkoelen. Meng het koude tomatenmengsel met de bieslook, de zachte boter, een snufje zout, een snufje peper en een snufje cayennepeper. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. (Of steek de barbecue aan en laat deze goed heet worden.) Spoel de tonijn met koud water af en dep de vis droog.
Bestrijk de tonijn met een beetje olie en laat de moten op of onder de grill aan beide kanten bruin en rose van binnen worden (2-3 minuten elke kant). Bestrooi de vis met een beetje zout. Leg de moten op 4 borden en schep de tomatenboter erop.

Lekker met een gemengde salade en gekookte tagliatelle.


 
Gegrilde tonijn met tomatenboter
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 375 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 tonijnmoten (√† 175 gram)
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 75 gram zachte boter
  • zout en peper


  • Hak het uitje en de knoflook fijn. Bak het uitje in 1 eetlepel olie op een laag vuur goudbruin (3-4 minuten). Voeg na 2 minuten de knoflook toe. Voeg de tomatenketchup toe en bak het geheel al roerende 2 minuten. Laten afkoelen. Meng het koude tomatenmengsel met de bieslook, de zachte boter, een snufje zout, een snufje peper en een snufje cayennepeper. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. (Of steek de barbecue aan en laat deze goed heet worden.) Spoel de tonijn met koud water af en dep de vis droog.
    Bestrijk de tonijn met een beetje olie en laat de moten op of onder de grill aan beide kanten bruin en rose van binnen worden (2-3 minuten elke kant). Bestrooi de vis met een beetje zout. Leg de moten op 4 borden en schep de tomatenboter erop.

    Lekker met een gemengde salade en gekookte tagliatelle.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Garnalen-krabkoekjes
    Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder
    Lauwwarme zeebaarssalade
    Maak een mooie salade van diverse soorten en besprenkel dit met de cassisdressing. Verwarm de oven v... Lees verder
    Scandinavische palingtartaar
    Pel en hak de ui fijn. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel, de palingfilet en d... Lees verder
    Mediterrane wijtingsoep
    Kruis de tomaten in en dompel ze heel even in kokend water. Ontvel de tomaten en snijd de tomaten in... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Gegrilleerde poon met knoflook en tijm
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de vissen onder de koude kraan af en dep ze daarna ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden