Tonijn

Hak het uitje en de knoflook fijn. Bak het uitje in 1 eetlepel olie op een laag vuur goudbruin (3-4 minuten). Voeg na 2 minuten de knoflook toe. Voeg de tomatenketchup toe en bak het geheel al roerende 2 minuten. Laten afkoelen. Meng het koude tomatenmengsel met de bieslook, de zachte boter, een snufje zout, een snufje peper en een snufje cayennepeper. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. (Of steek de barbecue aan en laat deze goed heet worden.) Spoel de tonijn met koud water af en dep de vis droog.
Bestrijk de tonijn met een beetje olie en laat de moten op of onder de grill aan beide kanten bruin en rose van binnen worden (2-3 minuten elke kant). Bestrooi de vis met een beetje zout. Leg de moten op 4 borden en schep de tomatenboter erop.

Lekker met een gemengde salade en gekookte tagliatelle.


 
Gegrilde tonijn met tomatenboter
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 375 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 tonijnmoten (√† 175 gram)
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 75 gram zachte boter
  • zout en peper


  • Hak het uitje en de knoflook fijn. Bak het uitje in 1 eetlepel olie op een laag vuur goudbruin (3-4 minuten). Voeg na 2 minuten de knoflook toe. Voeg de tomatenketchup toe en bak het geheel al roerende 2 minuten. Laten afkoelen. Meng het koude tomatenmengsel met de bieslook, de zachte boter, een snufje zout, een snufje peper en een snufje cayennepeper. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. (Of steek de barbecue aan en laat deze goed heet worden.) Spoel de tonijn met koud water af en dep de vis droog.
    Bestrijk de tonijn met een beetje olie en laat de moten op of onder de grill aan beide kanten bruin en rose van binnen worden (2-3 minuten elke kant). Bestrooi de vis met een beetje zout. Leg de moten op 4 borden en schep de tomatenboter erop.

    Lekker met een gemengde salade en gekookte tagliatelle.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gepaneerde Hollandse garnalen op een bedje van waterkers met brandnetel en feta
    Voeg aan de zachte boter de peterselie, de bieslook, het citroensap, de knoflook, de steranijs, de p... Lees verder
    Provencaalse verse paling (stoofaal)
    Snijd de verse paling (stoofaal) in stukjes van 5 cm. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze me... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Gegrilde tonijn met groentenoedels
    Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Dep de moten tonijn droog met keukenp... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‚Äėpluk‚Äô de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Gebakken tongscharfilet met knoflookpuree
    Snijd de geschilde aardappels in blokjes en kook ze in weinig water met wat zout in 15-20 minuten ga... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden