Tonijn

Hak het uitje en de knoflook fijn. Bak het uitje in 1 eetlepel olie op een laag vuur goudbruin (3-4 minuten). Voeg na 2 minuten de knoflook toe. Voeg de tomatenketchup toe en bak het geheel al roerende 2 minuten. Laten afkoelen. Meng het koude tomatenmengsel met de bieslook, de zachte boter, een snufje zout, een snufje peper en een snufje cayennepeper. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. (Of steek de barbecue aan en laat deze goed heet worden.) Spoel de tonijn met koud water af en dep de vis droog.
Bestrijk de tonijn met een beetje olie en laat de moten op of onder de grill aan beide kanten bruin en rose van binnen worden (2-3 minuten elke kant). Bestrooi de vis met een beetje zout. Leg de moten op 4 borden en schep de tomatenboter erop.

Lekker met een gemengde salade en gekookte tagliatelle.


 
Gegrilde tonijn met tomatenboter
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 375 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 tonijnmoten (√† 175 gram)
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 75 gram zachte boter
  • zout en peper


  • Hak het uitje en de knoflook fijn. Bak het uitje in 1 eetlepel olie op een laag vuur goudbruin (3-4 minuten). Voeg na 2 minuten de knoflook toe. Voeg de tomatenketchup toe en bak het geheel al roerende 2 minuten. Laten afkoelen. Meng het koude tomatenmengsel met de bieslook, de zachte boter, een snufje zout, een snufje peper en een snufje cayennepeper. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. (Of steek de barbecue aan en laat deze goed heet worden.) Spoel de tonijn met koud water af en dep de vis droog.
    Bestrijk de tonijn met een beetje olie en laat de moten op of onder de grill aan beide kanten bruin en rose van binnen worden (2-3 minuten elke kant). Bestrooi de vis met een beetje zout. Leg de moten op 4 borden en schep de tomatenboter erop.

    Lekker met een gemengde salade en gekookte tagliatelle.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gepaneerde Hollandse garnalen op een bedje van waterkers met brandnetel en feta
    Voeg aan de zachte boter de peterselie, de bieslook, het citroensap, de knoflook, de steranijs, de p... Lees verder
    Kabeljauw in bierbeslag
    Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper... Lees verder
    Tarbotfilet met gele paprika en kappertjes
    Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem. Schep de paprikareepjes erdoor en voeg... Lees verder
    Haringclub met avocadomayo en krokante bacon
    Rooster de sneetjes brood in de broodrooster goudbruin en krokant. Bak in een droge koekenpan de bac... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Griekse garnalensalade in minipaprika's
    Halveer de minipaprika's en verwijder de zaadlijsten. Kook de halve paprika's 3 minuten in ruim koke... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden