Zeebaars

Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruine basterdsuiker. Bestrijk de vis licht met dit mengsel. Leg de zeebaars met de huidzijde op het rooster van de barbecue of gebruik een grillpan. Rooster de vis 12-15 minuten afhankelijk van de dikte en bestrijk deze tijdens het roosteren met mosterdglazuur. Leg als de vis te donker wordt een stukje aluminiumfolie onder de vis op het rooster. Leg de trostomaten ernaast op het rooster en laat ze garen.


 
Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 265 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 zeebaarsfilets met huid (√† 200 gram)
  • zwarte peper (versgemalen)
  • zeezout (gemalen)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepes grove mosterd
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel dille (gehakt)
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • enkele takjes trostomaten


  • Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruine basterdsuiker. Bestrijk de vis licht met dit mengsel. Leg de zeebaars met de huidzijde op het rooster van de barbecue of gebruik een grillpan. Rooster de vis 12-15 minuten afhankelijk van de dikte en bestrijk deze tijdens het roosteren met mosterdglazuur. Leg als de vis te donker wordt een stukje aluminiumfolie onder de vis op het rooster. Leg de trostomaten ernaast op het rooster en laat ze garen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde roodbaarsfilet met kruidige couscous
    Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Pers de citroen uit. Bestrijk de ... Lees verder
    Focacciasandwich met tonijnsalade
    Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de toma... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200¬į C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Tilapiaburgers met kruidensaus
    Meng in een schaaltje de yoghurt met mayonaise, bieslook en uitjes. Breng het sausje op smaak met zo... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden