Zeebaars

Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruine basterdsuiker. Bestrijk de vis licht met dit mengsel. Leg de zeebaars met de huidzijde op het rooster van de barbecue of gebruik een grillpan. Rooster de vis 12-15 minuten afhankelijk van de dikte en bestrijk deze tijdens het roosteren met mosterdglazuur. Leg als de vis te donker wordt een stukje aluminiumfolie onder de vis op het rooster. Leg de trostomaten ernaast op het rooster en laat ze garen.


 
Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 265 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 zeebaarsfilets met huid (√† 200 gram)
  • zwarte peper (versgemalen)
  • zeezout (gemalen)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepes grove mosterd
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel dille (gehakt)
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • enkele takjes trostomaten


  • Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruine basterdsuiker. Bestrijk de vis licht met dit mengsel. Leg de zeebaars met de huidzijde op het rooster van de barbecue of gebruik een grillpan. Rooster de vis 12-15 minuten afhankelijk van de dikte en bestrijk deze tijdens het roosteren met mosterdglazuur. Leg als de vis te donker wordt een stukje aluminiumfolie onder de vis op het rooster. Leg de trostomaten ernaast op het rooster en laat ze garen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Vishapjes met garnalen, zalm en tonijn
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze ui... Lees verder
    Kibbeling op roergebakken mosterdkool
    Leg de koolreepjes in een vergiet en giet er kokend water over. Verhit de wok, voeg de helft van de ... Lees verder
    Penne met sugarsnaps, tomaat en Hollandse garnalen in kerriesaus
    Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Voeg na 4 min... Lees verder
    Zachtgegaarde schelvis met amandelen
    Verwarm de oven voor op 180¬į C. Snijd de bieslook fijn. Snijd elke witlof in de lengte in vieren. L... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden