Zeebaars

Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruine basterdsuiker. Bestrijk de vis licht met dit mengsel. Leg de zeebaars met de huidzijde op het rooster van de barbecue of gebruik een grillpan. Rooster de vis 12-15 minuten afhankelijk van de dikte en bestrijk deze tijdens het roosteren met mosterdglazuur. Leg als de vis te donker wordt een stukje aluminiumfolie onder de vis op het rooster. Leg de trostomaten ernaast op het rooster en laat ze garen.


 
Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 265 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 zeebaarsfilets met huid (√† 200 gram)
  • zwarte peper (versgemalen)
  • zeezout (gemalen)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepes grove mosterd
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel dille (gehakt)
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • enkele takjes trostomaten


  • Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruine basterdsuiker. Bestrijk de vis licht met dit mengsel. Leg de zeebaars met de huidzijde op het rooster van de barbecue of gebruik een grillpan. Rooster de vis 12-15 minuten afhankelijk van de dikte en bestrijk deze tijdens het roosteren met mosterdglazuur. Leg als de vis te donker wordt een stukje aluminiumfolie onder de vis op het rooster. Leg de trostomaten ernaast op het rooster en laat ze garen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Griekse sardinespread
    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Pureer de sardines met de pijnboompitten... Lees verder
    Zeewolf in een krokant jasje
    Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout naar smaak. Hak de bieslook en... Lees verder
    Tagliatelle met tonijn en mosselen
    Laat de tonijn goed uitlekken. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de knof... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Focacciasandwich met tonijnsalade
    Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de toma... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden