Zeebaars

Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout over. Verhit voor de marmelade de olijfolie en fruit de uien tot ze glazig zijn. Doe de suiker erbij en laat die licht karameliseren. Laat de uien op een lage stand 10-15 minuten garen. Schep er daarna kaneelpoeder, peterselie, rozemarijn en zout naar smaak door. Verhit een grillpan en rooster de zeebaarsfilets ca. 3 minuten per kant. Serveer de vis met de uienmarmelade ernaast. Lekker met aardappelpuree en peultjes of doperwten.

Maak zelf chiliolie door olijfolie te mengen met wat chilipoeder of enkele druppels tabasco.


 
Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 245 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 zeebaarsfilets met huid van 150 g
  • 1 eetlepel chiliolie
  • sap van 1 citroen
  • zwarte peper, versgemalen
  • voor de marmelade:
  • 4 rode uien, in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker of honing
  • mespunt kaneelpoeder
  • 1 eetlepel verse peterselie, gehakt
  • 1 theelepel verse rozemarijn of tijm,
  • gehakt


  • Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout over. Verhit voor de marmelade de olijfolie en fruit de uien tot ze glazig zijn. Doe de suiker erbij en laat die licht karameliseren. Laat de uien op een lage stand 10-15 minuten garen. Schep er daarna kaneelpoeder, peterselie, rozemarijn en zout naar smaak door. Verhit een grillpan en rooster de zeebaarsfilets ca. 3 minuten per kant. Serveer de vis met de uienmarmelade ernaast. Lekker met aardappelpuree en peultjes of doperwten.

    Maak zelf chiliolie door olijfolie te mengen met wat chilipoeder of enkele druppels tabasco.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegratineerde wijting
    Verwarm de oven voor op 200˚C.
    Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghu... Lees verder
    Romige garnalencurry
    Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verwijder de zaadjes u... Lees verder
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200┬░C.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ┬║C.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden