Zeebaars

Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout over. Verhit voor de marmelade de olijfolie en fruit de uien tot ze glazig zijn. Doe de suiker erbij en laat die licht karameliseren. Laat de uien op een lage stand 10-15 minuten garen. Schep er daarna kaneelpoeder, peterselie, rozemarijn en zout naar smaak door. Verhit een grillpan en rooster de zeebaarsfilets ca. 3 minuten per kant. Serveer de vis met de uienmarmelade ernaast. Lekker met aardappelpuree en peultjes of doperwten.

Maak zelf chiliolie door olijfolie te mengen met wat chilipoeder of enkele druppels tabasco.


 
Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 245 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 zeebaarsfilets met huid van 150 g
  • 1 eetlepel chiliolie
  • sap van 1 citroen
  • zwarte peper, versgemalen
  • voor de marmelade:
  • 4 rode uien, in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker of honing
  • mespunt kaneelpoeder
  • 1 eetlepel verse peterselie, gehakt
  • 1 theelepel verse rozemarijn of tijm,
  • gehakt


  • Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout over. Verhit voor de marmelade de olijfolie en fruit de uien tot ze glazig zijn. Doe de suiker erbij en laat die licht karameliseren. Laat de uien op een lage stand 10-15 minuten garen. Schep er daarna kaneelpoeder, peterselie, rozemarijn en zout naar smaak door. Verhit een grillpan en rooster de zeebaarsfilets ca. 3 minuten per kant. Serveer de vis met de uienmarmelade ernaast. Lekker met aardappelpuree en peultjes of doperwten.

    Maak zelf chiliolie door olijfolie te mengen met wat chilipoeder of enkele druppels tabasco.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Broodje zalm
    Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijv... Lees verder
    Vistaart met zeevruchten
    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Vet de vorm in en bekleed hem met bladerdeeg. Druk de naden van de ... Lees verder
    Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
    Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder
    Sandwich met chorizo & makreel
    Kneus in een kom de uiringen voorzichtig met de azijn en suiker, zorg ervoor dat ze hun vorm behoude... Lees verder
    Schelvis met uitjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Kook de wortelblokjes 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water ... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Gebakken dorade met tomaten-basilicumsaus
    Leg de doradefilets in een afsluitbaar bakje. Bestrooi ze met fijngesneden basilicumblaadjes en besp... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden