|
|
|
|
|
Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade |
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 245 kCal |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
4 zeebaarsfilets met huid van 150 g 1 eetlepel chiliolie sap van 1 citroen zwarte peper, versgemalen voor de marmelade: 4 rode uien, in stukjes 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel bruine basterdsuiker of honing mespunt kaneelpoeder 1 eetlepel verse peterselie, gehakt 1 theelepel verse rozemarijn of tijm, gehakt
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout over. Verhit voor de marmelade de olijfolie en fruit de uien tot ze glazig zijn. Doe de suiker erbij en laat die licht karameliseren. Laat de uien op een lage stand 10-15 minuten garen. Schep er daarna kaneelpoeder, peterselie, rozemarijn en zout naar smaak door. Verhit een grillpan en rooster de zeebaarsfilets ca. 3 minuten per kant. Serveer de vis met de uienmarmelade ernaast. Lekker met aardappelpuree en peultjes of doperwten.
Maak zelf chiliolie door olijfolie te mengen met wat chilipoeder of enkele druppels tabasco.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Marokkaanse couscoussalade met sardines
Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder |
|
Lauwwarme zeebaarssalade
Maak een mooie salade van diverse soorten en besprenkel dit met de cassisdressing. Verwarm de oven v... Lees verder |
|
Visnuggets en worteltjes in een zakje
• Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Wrijf de stukken kabeljauw in met zout en shoarmakruiden en wen... Lees verder |
|
Tonijnsalade op toast
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder |
|
Visnuggets en worteltjes in een zakje
• Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Wrijf de stukken kabeljauw in met zout en shoarmakruiden en wen... Lees verder |
|
Gebakken kabeljauw met Griekse groenten
Spoel de kabeljauwfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de courgettes in de lengte in v... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |