Tongschar

Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Leg de tongschar naast elkaar. Draai de champignonstelen uit de hoedjes. Hak de steeltjes fijn en meng ze met kervel en zure room. Verdeel dit mengsel over de tongschar, rol deze strak op en steek ze vast met een cocktailprikker. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschotel. Schenk de bouillon over de visrolletjes en maal er peper over. Dek dit af met een deksel of aluminiumfolie en zet het gerecht 15 minuten in het midden van de oven. Snijd de champignonhoedjes in plakjes. Verhit de olie en bak de paddenstoelplakjes 2 minuten. Schep de visrolletjes uit de schaal en houd ze warm. Voeg tomatenpuree, cayennepeper en kookvocht bij de kastanjechampignons en laat dit iets inkoken. Serveer de visrolletjes met wat saus eromheen.

Stoom de visrolletjes eens in een stoommandje of in het bovenste gedeelte van een stoompan. Broccoliroosjes
of peultjes en tagliatelle zijn er lekker bij. Vervang kastanjechampignons eens door gemengde bospaddenstoelen zoals oesterzwammen, shii-take en bundelzwammen.



 
Rolletjes van tongschar met paddenstoelen en kervel
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 240 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 8 tongscharfilets
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 eetlepels verse kervel, gehakt
  • 3 eetlepels zure room
  • 200 ml visbouillon
  • (van tablet of visfond)
  • zwarte peper, versgemalen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • mespuntje cayennepeper


  • Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Leg de tongschar naast elkaar. Draai de champignonstelen uit de hoedjes. Hak de steeltjes fijn en meng ze met kervel en zure room. Verdeel dit mengsel over de tongschar, rol deze strak op en steek ze vast met een cocktailprikker. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschotel. Schenk de bouillon over de visrolletjes en maal er peper over. Dek dit af met een deksel of aluminiumfolie en zet het gerecht 15 minuten in het midden van de oven. Snijd de champignonhoedjes in plakjes. Verhit de olie en bak de paddenstoelplakjes 2 minuten. Schep de visrolletjes uit de schaal en houd ze warm. Voeg tomatenpuree, cayennepeper en kookvocht bij de kastanjechampignons en laat dit iets inkoken. Serveer de visrolletjes met wat saus eromheen.

    Stoom de visrolletjes eens in een stoommandje of in het bovenste gedeelte van een stoompan. Broccoliroosjes
    of peultjes en tagliatelle zijn er lekker bij. Vervang kastanjechampignons eens door gemengde bospaddenstoelen zoals oesterzwammen, shii-take en bundelzwammen.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zalmfilet met asperges uit de oven
    Verwarm de oven voor op 180 ┬░C. Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten ligg... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Vissalade met voorjaarsgroenten
    Kook de krieltjes in een laagje water met een snufje zout in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en laten ... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    Haringhapjes met tortillachips en pittige saus
    Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de pitj... Lees verder
    Bruschetta met haring en gemarineerde rode ui
    Leg de uiringen in een schaaltje en schenk de azijn erover. Laat de uiringen zo minstens 30 minuten ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden