Tongschar

Verwarm de oven voor op 200 ¬įC. Leg de tongschar naast elkaar. Draai de champignonstelen uit de hoedjes. Hak de steeltjes fijn en meng ze met kervel en zure room. Verdeel dit mengsel over de tongschar, rol deze strak op en steek ze vast met een cocktailprikker. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschotel. Schenk de bouillon over de visrolletjes en maal er peper over. Dek dit af met een deksel of aluminiumfolie en zet het gerecht 15 minuten in het midden van de oven. Snijd de champignonhoedjes in plakjes. Verhit de olie en bak de paddenstoelplakjes 2 minuten. Schep de visrolletjes uit de schaal en houd ze warm. Voeg tomatenpuree, cayennepeper en kookvocht bij de kastanjechampignons en laat dit iets inkoken. Serveer de visrolletjes met wat saus eromheen.

Stoom de visrolletjes eens in een stoommandje of in het bovenste gedeelte van een stoompan. Broccoliroosjes
of peultjes en tagliatelle zijn er lekker bij. Vervang kastanjechampignons eens door gemengde bospaddenstoelen zoals oesterzwammen, shii-take en bundelzwammen.



 
Rolletjes van tongschar met paddenstoelen en kervel
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 240 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 8 tongscharfilets
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 eetlepels verse kervel, gehakt
  • 3 eetlepels zure room
  • 200 ml visbouillon
  • (van tablet of visfond)
  • zwarte peper, versgemalen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • mespuntje cayennepeper


  • Verwarm de oven voor op 200 ¬įC. Leg de tongschar naast elkaar. Draai de champignonstelen uit de hoedjes. Hak de steeltjes fijn en meng ze met kervel en zure room. Verdeel dit mengsel over de tongschar, rol deze strak op en steek ze vast met een cocktailprikker. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschotel. Schenk de bouillon over de visrolletjes en maal er peper over. Dek dit af met een deksel of aluminiumfolie en zet het gerecht 15 minuten in het midden van de oven. Snijd de champignonhoedjes in plakjes. Verhit de olie en bak de paddenstoelplakjes 2 minuten. Schep de visrolletjes uit de schaal en houd ze warm. Voeg tomatenpuree, cayennepeper en kookvocht bij de kastanjechampignons en laat dit iets inkoken. Serveer de visrolletjes met wat saus eromheen.

    Stoom de visrolletjes eens in een stoommandje of in het bovenste gedeelte van een stoompan. Broccoliroosjes
    of peultjes en tagliatelle zijn er lekker bij. Vervang kastanjechampignons eens door gemengde bospaddenstoelen zoals oesterzwammen, shii-take en bundelzwammen.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Indiase kibbeling met roerbakgroenten
    Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin als de olie begint te dampen de groent... Lees verder
    Lauwwarme zeebaarssalade
    Maak een mooie salade van diverse soorten en besprenkel dit met de cassisdressing. Verwarm de oven v... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Tongkrullen op een spinaziesalade met garnalenmayonaise
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de filets in de lengte doormidden,... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden