St. Jacobsschelp

Verwarm het sinaasappelsap met de honing. Los de honing al roerende op en laat heel even zachtjes koken. Schep 1 eetlepel van dit mengsel in een kommetje en houd dit apart voor de dressing. Klop door de rest 2 eetlepels sojasaus en ┬Ż eetlepel sesamolie en schep de rodekool erdoor. Laat het geheel 2 minuten zachtjes
koken en laat de rodekool daarna in de marinade afkoelen. Klop de rest van het sinaasappelmengsel met 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel sesamolie tot een dressing. Plet de peperkorrels in een vijzel of met de bolle kant van een lepel. Halveer de grote St. Jakobsschelpen, bestrijk ze met olie en rooster ze in een hete grillpan in 2-3 minuten mooi bruin en bijna gaar. Keer ze halverwege als ze vanzelf van de ribbels loslaten. Laat de rodekool in een zeef uitlekken en schep het bieslook erdoor. Verdeel de kool in het midden van kleine borden. Leg de gegrilde St. Jakobsschelpen erop en sprenkel de dressing erover. (Strooi de roze peperkorrels erover).

Ook lekker als licht hoofdgerecht. Deze hoeveelheden zijn dan voldoende voor 2 personen.


 
St. Jakobsschelpen op gemarineerde rodekool
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 185 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 6 grote St. Jakobsschelpen of
  • 12 kleine
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 ┬Ż eetlepel vloeibare honing
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 ┬Ż eetlepel sesamolie
  • 200 g rodekool,
  • in flinterdunne reepjes
  • (┬Ż eetlepel roze peperkorrels)
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels bieslook,
  • in stukken van 2 cm


  • Verwarm het sinaasappelsap met de honing. Los de honing al roerende op en laat heel even zachtjes koken. Schep 1 eetlepel van dit mengsel in een kommetje en houd dit apart voor de dressing. Klop door de rest 2 eetlepels sojasaus en ┬Ż eetlepel sesamolie en schep de rodekool erdoor. Laat het geheel 2 minuten zachtjes
    koken en laat de rodekool daarna in de marinade afkoelen. Klop de rest van het sinaasappelmengsel met 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel sesamolie tot een dressing. Plet de peperkorrels in een vijzel of met de bolle kant van een lepel. Halveer de grote St. Jakobsschelpen, bestrijk ze met olie en rooster ze in een hete grillpan in 2-3 minuten mooi bruin en bijna gaar. Keer ze halverwege als ze vanzelf van de ribbels loslaten. Laat de rodekool in een zeef uitlekken en schep het bieslook erdoor. Verdeel de kool in het midden van kleine borden. Leg de gegrilde St. Jakobsschelpen erop en sprenkel de dressing erover. (Strooi de roze peperkorrels erover).

    Ook lekker als licht hoofdgerecht. Deze hoeveelheden zijn dan voldoende voor 2 personen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegratineerde penne met zalm
    Verwarm de oven voor op 200 graden ┬║C.
    Kook de penne en broccoli in ruim kokend water met wat... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Sprotjes met frisse salade
    1. Snijd de onderkant van de stengels bleekselderij. Pluk de gele blaadjes en laat
    ze in een ko... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    Salade van geschroeide tonijn & linzen
    Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de toni... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden