Tarbot

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem. Schep de paprikareepjes erdoor en voeg de plakjes knoflook, kappertjes en oregano toe. Maal er royaal peper boven en voeg zout naar smaak toe. Schep het geheel even om en smoor de paprika afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar. Schep regelmatig om. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en leg de tarbotfilets met de huidkant in de olie. Strooi er wat zout en peper over. Bak de filets 4-6 minuten tot het vel mooi knapperig is. Keer de filets voorzichtig en bak de andere kant in 2-4 minuten mooi bruin. Afhankelijk van de dikte van de filets hebben ze totaal 8-10 minuten nodig. Schep de gesmoorde paprika op warme borden en leg de tarbotfilets er met de huidkant naar boven op. Maal er wat peper boven en bestrooi de vis met wat fleur de sel. Serveer met geroosterde tomaatjes en rijst, couscous of pasta. Fleur de sel is zeezout dat op het strand aan de lucht gedroogd is. Het is wat grijzig van kleur en
heeft een fijne kruimelige structuur. Mooi ter decoratie, maar het geeft ook een fijne smaak.



 
Tarbotfilet met gele paprika en kappertjes
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 235 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 stukken tarbotfilet
  • (met huid) van 150 g
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 grote gele paprika’s, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • zwarte peper, versgemalen
  • fleur de sel


  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem. Schep de paprikareepjes erdoor en voeg de plakjes knoflook, kappertjes en oregano toe. Maal er royaal peper boven en voeg zout naar smaak toe. Schep het geheel even om en smoor de paprika afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar. Schep regelmatig om. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en leg de tarbotfilets met de huidkant in de olie. Strooi er wat zout en peper over. Bak de filets 4-6 minuten tot het vel mooi knapperig is. Keer de filets voorzichtig en bak de andere kant in 2-4 minuten mooi bruin. Afhankelijk van de dikte van de filets hebben ze totaal 8-10 minuten nodig. Schep de gesmoorde paprika op warme borden en leg de tarbotfilets er met de huidkant naar boven op. Maal er wat peper boven en bestrooi de vis met wat fleur de sel. Serveer met geroosterde tomaatjes en rijst, couscous of pasta. Fleur de sel is zeezout dat op het strand aan de lucht gedroogd is. Het is wat grijzig van kleur en
    heeft een fijne kruimelige structuur. Mooi ter decoratie, maar het geeft ook een fijne smaak.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zalmtaartje met bosui
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de bosuitjes in r... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Lekkerbek met zoetzure ananassaus
    Verwarm de oven voor op 160°C.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden