Gamba

Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Pel de ui. Hak de paprika, de ui en de komkommer zeer fijn. Meng de fijngehakte paprika en komkommer met het citroensap, 2 eetlepels slaolie en het basilicum. Voeg zout en peper naar smaak toe. Spoel de zalmfilets en de gamba’s af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de zalmfilet in 16 blokjes. Rijg de stukjes zalm en de garnalen om en om aan 4 lange spiezen. Bestrijk de spiezen en een heet grillrooster met wat olie. Leg de spiezen op het rooster en laat ze onder de grill of boven de hete barbecue in ongeveer 6 minuten gaar worden. Tussentijds 1 maal keren. Bestrooi de spiezen met zout en peper. Geef de paprika-komkommer salsa er apart bij.


 
Spies van grote garnalen en zalm met salsa
• BBQ gerecht voor 4 personen personen; 380 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 400 gram zalmfilet
  • 12 rauwe ongepelde gamba‚Äôs
  • 2 rode paprika‚Äôs
  • 1 kleine ui
  • halve komkommer
  • 2 eetlepels citroensap
  • slaolie
  • 2 eetlepels basilicum (fijngeknipt)
  • zout en peper


  • Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika‚Äôs en verwijder de zaadlijsten. Pel de ui. Hak de paprika, de ui en de komkommer zeer fijn. Meng de fijngehakte paprika en komkommer met het citroensap, 2 eetlepels slaolie en het basilicum. Voeg zout en peper naar smaak toe. Spoel de zalmfilets en de gamba‚Äôs af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de zalmfilet in 16 blokjes. Rijg de stukjes zalm en de garnalen om en om aan 4 lange spiezen. Bestrijk de spiezen en een heet grillrooster met wat olie. Leg de spiezen op het rooster en laat ze onder de grill of boven de hete barbecue in ongeveer 6 minuten gaar worden. Tussentijds 1 maal keren. Bestrooi de spiezen met zout en peper. Geef de paprika-komkommer salsa er apart bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Venkelsoep met Hollandse garnalen
    Maak de venkel schoon, bewaar het fijne groen. Schil de aardappel. Snijd de venkel en aardappel in k... Lees verder
    Tortillataart met tonijn
    Laat de tonijn in een zeef uitlekken en verdeel het visvlees in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringe... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Roodbaars met groente uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 graden ¬ļC.
    Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en pe... Lees verder
    Kabeljauwfilet in Siciliaanse tomatensaus
    Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hap... Lees verder
    Garnalen-krabkoekjes
    Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder
    Haringhapjes met tortillachips en pittige saus
    Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de pitj... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden