Gamba

Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Pel de ui. Hak de paprika, de ui en de komkommer zeer fijn. Meng de fijngehakte paprika en komkommer met het citroensap, 2 eetlepels slaolie en het basilicum. Voeg zout en peper naar smaak toe. Spoel de zalmfilets en de gamba’s af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de zalmfilet in 16 blokjes. Rijg de stukjes zalm en de garnalen om en om aan 4 lange spiezen. Bestrijk de spiezen en een heet grillrooster met wat olie. Leg de spiezen op het rooster en laat ze onder de grill of boven de hete barbecue in ongeveer 6 minuten gaar worden. Tussentijds 1 maal keren. Bestrooi de spiezen met zout en peper. Geef de paprika-komkommer salsa er apart bij.


 
Spies van grote garnalen en zalm met salsa
• BBQ gerecht voor 4 personen personen; 380 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 400 gram zalmfilet
  • 12 rauwe ongepelde gamba‚Äôs
  • 2 rode paprika‚Äôs
  • 1 kleine ui
  • halve komkommer
  • 2 eetlepels citroensap
  • slaolie
  • 2 eetlepels basilicum (fijngeknipt)
  • zout en peper


  • Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika‚Äôs en verwijder de zaadlijsten. Pel de ui. Hak de paprika, de ui en de komkommer zeer fijn. Meng de fijngehakte paprika en komkommer met het citroensap, 2 eetlepels slaolie en het basilicum. Voeg zout en peper naar smaak toe. Spoel de zalmfilets en de gamba‚Äôs af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de zalmfilet in 16 blokjes. Rijg de stukjes zalm en de garnalen om en om aan 4 lange spiezen. Bestrijk de spiezen en een heet grillrooster met wat olie. Leg de spiezen op het rooster en laat ze onder de grill of boven de hete barbecue in ongeveer 6 minuten gaar worden. Tussentijds 1 maal keren. Bestrooi de spiezen met zout en peper. Geef de paprika-komkommer salsa er apart bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Hartige muffins met Hollandse garnalen
    Verwarm de oven voor op 200 ¬ļC. Hak 50 gram garnalen fijn. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel ... Lees verder
    Roergebakken mie met roze garnalen
    Kook de eiermie in een pan met ruim water beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de stengels ... Lees verder
    Gegrilde zalmfilet met pesto en tomaat
    Verwarm de grill voor. Was de tomaten, halveer ze en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees i... Lees verder
    Sardines uit de oven
    Hak 1 grote ui fijn. Dompel 500 gram tomaten enkele tellen onder in kokend water en ontvel ze. Verwi... Lees verder
    Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen
    Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardapp... Lees verder
    Hollandse garnalentorentjes met mosterd-mayonaise
    Leg de tomaten 12 tellen in kokend water. Spoel ze af onder de koude kraan. Schil en halveer ze, ver... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden