Gamba

Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Pel de ui. Hak de paprika, de ui en de komkommer zeer fijn. Meng de fijngehakte paprika en komkommer met het citroensap, 2 eetlepels slaolie en het basilicum. Voeg zout en peper naar smaak toe. Spoel de zalmfilets en de gamba’s af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de zalmfilet in 16 blokjes. Rijg de stukjes zalm en de garnalen om en om aan 4 lange spiezen. Bestrijk de spiezen en een heet grillrooster met wat olie. Leg de spiezen op het rooster en laat ze onder de grill of boven de hete barbecue in ongeveer 6 minuten gaar worden. Tussentijds 1 maal keren. Bestrooi de spiezen met zout en peper. Geef de paprika-komkommer salsa er apart bij.


 
Spies van grote garnalen en zalm met salsa
• BBQ gerecht voor 4 personen personen; 380 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 400 gram zalmfilet
  • 12 rauwe ongepelde gamba‚Äôs
  • 2 rode paprika‚Äôs
  • 1 kleine ui
  • halve komkommer
  • 2 eetlepels citroensap
  • slaolie
  • 2 eetlepels basilicum (fijngeknipt)
  • zout en peper


  • Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika‚Äôs en verwijder de zaadlijsten. Pel de ui. Hak de paprika, de ui en de komkommer zeer fijn. Meng de fijngehakte paprika en komkommer met het citroensap, 2 eetlepels slaolie en het basilicum. Voeg zout en peper naar smaak toe. Spoel de zalmfilets en de gamba‚Äôs af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de zalmfilet in 16 blokjes. Rijg de stukjes zalm en de garnalen om en om aan 4 lange spiezen. Bestrijk de spiezen en een heet grillrooster met wat olie. Leg de spiezen op het rooster en laat ze onder de grill of boven de hete barbecue in ongeveer 6 minuten gaar worden. Tussentijds 1 maal keren. Bestrooi de spiezen met zout en peper. Geef de paprika-komkommer salsa er apart bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Picknick palingpate
    Pocheer de palingen een paar minuten in een pan met net genoeg water om ze te bedekken. Neem ze uit ... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180¬į C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Roodbaars met groente uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 graden ¬ļC.
    Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en pe... Lees verder
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil ... Lees verder
    Koolvisschotel met knolselderij-zuurkoolpuree
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Kook de zuurkool in een laagje koud water in 30 minuten gaar. Af... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180¬į C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden