Oesters

Steek de oesters een voor een open door ze in een hand tussen een dubbelgevouwen doek vast te houden, met een (oester)mes de schelpen open te wrikken en de sluitspier door te snijden. Snijd de oesters los uit de schelpen. Schenk de schelpen leeg en leg de oesters in de diepe schelphelften terug. Verwarm de ovengrill voor. Meng de kaas, pistachenootjes en bieslook. Leg vier oesters in de schelp op een bakplaat. Verdeel de crème fraîche erover en strooi het kaasmengsel erover. Schuif de oesters 10 cm onder het hete grillelement
en laat ze in 3-4 minuten licht kleuren. Leg 4 oesters in de schelp in een stoommandje en verdeel de gember, bosui en rode peper erover. Druppel er wat sojasaus over en hang het stoommandje boven een pan met kokend water. Stoom de oesters afgedekt in 3-4 minuten gaar. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verdeel de tomaatreepjes over de laatste vier oesters. Strooi de koriander erover en knijp er wat limoensap boven uit. Strooi op vier bordjes een laagje zeezout en zet de drie verschillende oesters erop.

Dit gerecht doet het ook leuk als hapje bij een glaasje champagne.

Wijn
Bijvoorbeeld een Crémant d'Alsace


 
Trilogie van oesters
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 95 kCalO
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 12 verse Zeeuwse oesters
  • 1 volle eetlepel oude kaas, geraspt
  • 1 eetlepel gepelde
  • pistachenootjes gehakt
  • 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 bolletje gember, fijngehakt
  • ½ bosuitje, in ringetjes
  • ½ rode peper, in piepkleine blokjes
  • Japanse sojasaus
  • 1 kleine trostomaat
  • 2 eetlepels verse koriander of
  • (platte) peterselie, grof gehakt
  • ½ limoen
  • grof zeezout


  • Steek de oesters een voor een open door ze in een hand tussen een dubbelgevouwen doek vast te houden, met een (oester)mes de schelpen open te wrikken en de sluitspier door te snijden. Snijd de oesters los uit de schelpen. Schenk de schelpen leeg en leg de oesters in de diepe schelphelften terug. Verwarm de ovengrill voor. Meng de kaas, pistachenootjes en bieslook. Leg vier oesters in de schelp op een bakplaat. Verdeel de crème fraîche erover en strooi het kaasmengsel erover. Schuif de oesters 10 cm onder het hete grillelement
    en laat ze in 3-4 minuten licht kleuren. Leg 4 oesters in de schelp in een stoommandje en verdeel de gember, bosui en rode peper erover. Druppel er wat sojasaus over en hang het stoommandje boven een pan met kokend water. Stoom de oesters afgedekt in 3-4 minuten gaar. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verdeel de tomaatreepjes over de laatste vier oesters. Strooi de koriander erover en knijp er wat limoensap boven uit. Strooi op vier bordjes een laagje zeezout en zet de drie verschillende oesters erop.

    Dit gerecht doet het ook leuk als hapje bij een glaasje champagne.

    Wijn
    Bijvoorbeeld een Crémant d'Alsace

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tajine van gemarineerde pangasius en geroosterde paprika
    Verhit de oven voor op 220 °C. Rooster de paprika’s op een bakplaat 25-30 minuten in het midden v... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Oosterse tilapiafilet met paksoi
    Verhit de sesamolie in een wok en bak de gember, knoflook, rode peper en citroenschil heel even tot ... Lees verder
    Haringtartaar met sla en krielaardappels
    Kook de krielaardappelen met een beetje zout in 20-25 minuten gaar. Giet de aardappels af wanneer ze... Lees verder
    Hollandse garnalen met een mousseline van geuzebier, gepocheerd kwartelei, postelein en asperges
    Pocheer de kwarteleitjes gedurende 1 minuut in water met azijn maar zonder zout. Maak een mousseline... Lees verder
    Vis in rode wijnsaus
    Spoel de visfilets af onder koud stromend water en maak ze droog met keukenpapier. Wrijf ze in met e... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden