Oesters

Steek de oesters een voor een open door ze in een hand tussen een dubbelgevouwen doek vast te houden, met een (oester)mes de schelpen open te wrikken en de sluitspier door te snijden. Snijd de oesters los uit de schelpen. Schenk de schelpen leeg en leg de oesters in de diepe schelphelften terug. Verwarm de ovengrill voor. Meng de kaas, pistachenootjes en bieslook. Leg vier oesters in de schelp op een bakplaat. Verdeel de crème fraîche erover en strooi het kaasmengsel erover. Schuif de oesters 10 cm onder het hete grillelement
en laat ze in 3-4 minuten licht kleuren. Leg 4 oesters in de schelp in een stoommandje en verdeel de gember, bosui en rode peper erover. Druppel er wat sojasaus over en hang het stoommandje boven een pan met kokend water. Stoom de oesters afgedekt in 3-4 minuten gaar. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verdeel de tomaatreepjes over de laatste vier oesters. Strooi de koriander erover en knijp er wat limoensap boven uit. Strooi op vier bordjes een laagje zeezout en zet de drie verschillende oesters erop.

Dit gerecht doet het ook leuk als hapje bij een glaasje champagne.

Wijn
Bijvoorbeeld een Crémant d'Alsace


 
Trilogie van oesters
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 95 kCalO
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 12 verse Zeeuwse oesters
  • 1 volle eetlepel oude kaas, geraspt
  • 1 eetlepel gepelde
  • pistachenootjes gehakt
  • 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
  • 2 eetlepels crème fraĂ®che
  • 1 bolletje gember, fijngehakt
  • ½ bosuitje, in ringetjes
  • ½ rode peper, in piepkleine blokjes
  • Japanse sojasaus
  • 1 kleine trostomaat
  • 2 eetlepels verse koriander of
  • (platte) peterselie, grof gehakt
  • ½ limoen
  • grof zeezout


  • Steek de oesters een voor een open door ze in een hand tussen een dubbelgevouwen doek vast te houden, met een (oester)mes de schelpen open te wrikken en de sluitspier door te snijden. Snijd de oesters los uit de schelpen. Schenk de schelpen leeg en leg de oesters in de diepe schelphelften terug. Verwarm de ovengrill voor. Meng de kaas, pistachenootjes en bieslook. Leg vier oesters in de schelp op een bakplaat. Verdeel de crème fraĂ®che erover en strooi het kaasmengsel erover. Schuif de oesters 10 cm onder het hete grillelement
    en laat ze in 3-4 minuten licht kleuren. Leg 4 oesters in de schelp in een stoommandje en verdeel de gember, bosui en rode peper erover. Druppel er wat sojasaus over en hang het stoommandje boven een pan met kokend water. Stoom de oesters afgedekt in 3-4 minuten gaar. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verdeel de tomaatreepjes over de laatste vier oesters. Strooi de koriander erover en knijp er wat limoensap boven uit. Strooi op vier bordjes een laagje zeezout en zet de drie verschillende oesters erop.

    Dit gerecht doet het ook leuk als hapje bij een glaasje champagne.

    Wijn
    Bijvoorbeeld een Crémant d'Alsace

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tajine van gemarineerde pangasius en geroosterde paprika
    Verhit de oven voor op 220 °C. Rooster de paprika’s op een bakplaat 25-30 minuten in het midden v... Lees verder
    Gegrilde zalmfilet met pesto en tomaat
    Verwarm de grill voor. Was de tomaten, halveer ze en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees i... Lees verder
    Broodje zalm
    Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijv... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Gebakken roodbaarsfilet met gele paprikasaus
    Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze droog. Wrijf ze in met een halve eetlepel soj... Lees verder
    Tajine van gemarineerde pangasius en geroosterde paprika
    Verhit de oven voor op 220 °C. Rooster de paprika’s op een bakplaat 25-30 minuten in het midden v... Lees verder
    Empanada met zalm
    Meng de bloem in een kom met 1 theelepel zout, 1 ei, de olijfolie en wijn al roerend tot een samenha... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden