Pangasius

Verhit de oven voor op 220 °C. Rooster de paprika’s op een bakplaat 25-30 minuten in het midden van de oven tot ze donker worden. Laat de geroosterde paprika’s in een plastic zak afkoelen. Trek daarna de schillen eraf en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in brede repen. Snijd de visfilets in gelijke stukken. Wrijf 2 eentjes knoflook met ruim zeezout, peper, paprikapoeder, komijn,citroensap en koriander in een vijzel tot
een pasta. Roer er 4 eetlepels olijfolie door en meng alles tot een lichtgebonden saus. Schep deze door de vis en marineer ca. 30 minuten. Halveer de krieltjes, olijven en kerstomaatjes. Hak de overige teentjes knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook 2 minuten. Schep de vis uit de marinade
en voeg de rest van deze marinade bij de knoflook in de pan. Voeg ook de kerstomaatjes en paprikarepen toe. Verdeel de aardappeltjes over de bodem van een braadpan. Schep er de helft van het groentemengsel op en verdeel de vis erover. Dek deze af met de rest van de groenten en de olijven. Voeg 50 ml water toe en stoof met deksel op een lage stand ca. 15 minuten.

Serveer het gerecht in een tajine, een piramidevormige ovenschaal die in Marokko veel op een lage stand in de oven of op vuurtjes gebruikt wordt. Lekker met maïsbrood, bruin brood of pitabrood.

Wijn
Een rode Coteaux du Languedoc is
kruidig, zwoel en fris: precies wat
deze tagine nodig heeft.


 
Tajine van gemarineerde pangasius en geroosterde paprika
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 445 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 600-800 g pangasiusfilet
  • 1 rode paprika, gehalveerd
  • 1 groene paprika, gehalveerd
  • 5 teentjes knoflook, gepeld
  • zeezout
  • peper, versgemalen
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 3 eetlepels verse koriander, gehakt
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 450 g krieltjes, voorgekookt
  • 50 g zwarte olijven, zonder pit
  • 50 g groene olijven met piment
  • 250 g kerstomaatjes


  • Verhit de oven voor op 220 °C. Rooster de paprika’s op een bakplaat 25-30 minuten in het midden van de oven tot ze donker worden. Laat de geroosterde paprika’s in een plastic zak afkoelen. Trek daarna de schillen eraf en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in brede repen. Snijd de visfilets in gelijke stukken. Wrijf 2 eentjes knoflook met ruim zeezout, peper, paprikapoeder, komijn,citroensap en koriander in een vijzel tot
    een pasta. Roer er 4 eetlepels olijfolie door en meng alles tot een lichtgebonden saus. Schep deze door de vis en marineer ca. 30 minuten. Halveer de krieltjes, olijven en kerstomaatjes. Hak de overige teentjes knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook 2 minuten. Schep de vis uit de marinade
    en voeg de rest van deze marinade bij de knoflook in de pan. Voeg ook de kerstomaatjes en paprikarepen toe. Verdeel de aardappeltjes over de bodem van een braadpan. Schep er de helft van het groentemengsel op en verdeel de vis erover. Dek deze af met de rest van de groenten en de olijven. Voeg 50 ml water toe en stoof met deksel op een lage stand ca. 15 minuten.

    Serveer het gerecht in een tajine, een piramidevormige ovenschaal die in Marokko veel op een lage stand in de oven of op vuurtjes gebruikt wordt. Lekker met maïsbrood, bruin brood of pitabrood.

    Wijn
    Een rode Coteaux du Languedoc is
    kruidig, zwoel en fris: precies wat
    deze tagine nodig heeft.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
    Wrijf de zeebaarsfilets in met zout en peper,
    besprenkel ze met citroensap en laat ze even
    ... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Toastje met gerookte zalm en guacamole
    Prak het vruchtvlees van een rijpe avocado fijn en meng er ½ eetlepel Mexicaanse (of taco-) kruiden... Lees verder
    Scandinavische palingtartaar
    Pel en hak de ui fijn. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel, de palingfilet en d... Lees verder
    Gevulde eieren met zalm
    Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder
    Garnalen-krabkoekjes
    Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden