Zeewolf

Meng de helft van de knoflook door de gehakte olijven en zet dit mengsel apart. Wrijf de ansjovis fijn met de rest van de knoflook. Verhit de olie, voeg de ansjovis met knoflook toe en bak dit zachtjes 2 minuten. Leg de zeewolffilets erbij en bak ze aan elke kant ca. 3 minuten. Schep de vis uit de pan op een schaal en houd de filets warm onder aluminiumfolie. Roer de kappertjes door het bakvet, schenk de witte wijn erbij en laat de
saus iets inkoken. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer de peterselie erdoor. Serveer de vis belegd met plakjes citroen met daarop de gehakte olijven. Geef de saus er apart bij. Lekker met gekookte krieltjes en broccoli.

Leuk als variatie: koude ansjovissaus. Wrijf 6 ansjovisfilets fijn. (Spoel ze eventueel af of leg ze even in de melk zodat ze iets minder zout zijn.) Schep de eidooiers uit 3 gekookte eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Meng de dooiers met het sap van 1 citroen door de ansjovis en verdun dit met 4 eetlepels olijfolie tot een vrij dikke saus. Serveer deze over de gebakken visfilets.

Wijn
Een droge Sauvignon Blanc
uit de Bergerac is lekker
verfrissend bij deze pittig vis.




 
Zeewolffilet met ansjovissaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 230 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 600 g zeewolffilet
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100 g groene olijven zonder
  • pit, fijngehakt
  • 6 ansjovisfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 200 ml witte wijn
  • peper, versgemalen
  • 2 eetlepels verse (platte)
  • peterselie, gehakt
  • 1 citroen, in plakjes


  • Meng de helft van de knoflook door de gehakte olijven en zet dit mengsel apart. Wrijf de ansjovis fijn met de rest van de knoflook. Verhit de olie, voeg de ansjovis met knoflook toe en bak dit zachtjes 2 minuten. Leg de zeewolffilets erbij en bak ze aan elke kant ca. 3 minuten. Schep de vis uit de pan op een schaal en houd de filets warm onder aluminiumfolie. Roer de kappertjes door het bakvet, schenk de witte wijn erbij en laat de
    saus iets inkoken. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer de peterselie erdoor. Serveer de vis belegd met plakjes citroen met daarop de gehakte olijven. Geef de saus er apart bij. Lekker met gekookte krieltjes en broccoli.

    Leuk als variatie: koude ansjovissaus. Wrijf 6 ansjovisfilets fijn. (Spoel ze eventueel af of leg ze even in de melk zodat ze iets minder zout zijn.) Schep de eidooiers uit 3 gekookte eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Meng de dooiers met het sap van 1 citroen door de ansjovis en verdun dit met 4 eetlepels olijfolie tot een vrij dikke saus. Serveer deze over de gebakken visfilets.

    Wijn
    Een droge Sauvignon Blanc
    uit de Bergerac is lekker
    verfrissend bij deze pittig vis.



    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Sandwich met spekbokking
    1. Besmeer het brood met boter. Was de postelein en schud het water eraf. Pel
    de ui en snijd de... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden