Zeewolf

Meng de helft van de knoflook door de gehakte olijven en zet dit mengsel apart. Wrijf de ansjovis fijn met de rest van de knoflook. Verhit de olie, voeg de ansjovis met knoflook toe en bak dit zachtjes 2 minuten. Leg de zeewolffilets erbij en bak ze aan elke kant ca. 3 minuten. Schep de vis uit de pan op een schaal en houd de filets warm onder aluminiumfolie. Roer de kappertjes door het bakvet, schenk de witte wijn erbij en laat de
saus iets inkoken. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer de peterselie erdoor. Serveer de vis belegd met plakjes citroen met daarop de gehakte olijven. Geef de saus er apart bij. Lekker met gekookte krieltjes en broccoli.

Leuk als variatie: koude ansjovissaus. Wrijf 6 ansjovisfilets fijn. (Spoel ze eventueel af of leg ze even in de melk zodat ze iets minder zout zijn.) Schep de eidooiers uit 3 gekookte eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Meng de dooiers met het sap van 1 citroen door de ansjovis en verdun dit met 4 eetlepels olijfolie tot een vrij dikke saus. Serveer deze over de gebakken visfilets.

Wijn
Een droge Sauvignon Blanc
uit de Bergerac is lekker
verfrissend bij deze pittig vis.




 
Zeewolffilet met ansjovissaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 230 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 600 g zeewolffilet
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100 g groene olijven zonder
  • pit, fijngehakt
  • 6 ansjovisfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 200 ml witte wijn
  • peper, versgemalen
  • 2 eetlepels verse (platte)
  • peterselie, gehakt
  • 1 citroen, in plakjes


  • Meng de helft van de knoflook door de gehakte olijven en zet dit mengsel apart. Wrijf de ansjovis fijn met de rest van de knoflook. Verhit de olie, voeg de ansjovis met knoflook toe en bak dit zachtjes 2 minuten. Leg de zeewolffilets erbij en bak ze aan elke kant ca. 3 minuten. Schep de vis uit de pan op een schaal en houd de filets warm onder aluminiumfolie. Roer de kappertjes door het bakvet, schenk de witte wijn erbij en laat de
    saus iets inkoken. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer de peterselie erdoor. Serveer de vis belegd met plakjes citroen met daarop de gehakte olijven. Geef de saus er apart bij. Lekker met gekookte krieltjes en broccoli.

    Leuk als variatie: koude ansjovissaus. Wrijf 6 ansjovisfilets fijn. (Spoel ze eventueel af of leg ze even in de melk zodat ze iets minder zout zijn.) Schep de eidooiers uit 3 gekookte eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Meng de dooiers met het sap van 1 citroen door de ansjovis en verdun dit met 4 eetlepels olijfolie tot een vrij dikke saus. Serveer deze over de gebakken visfilets.

    Wijn
    Een droge Sauvignon Blanc
    uit de Bergerac is lekker
    verfrissend bij deze pittig vis.



    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Haringtartaar met tomaat en lente-ui
    Snij de lente-uitjes en de tomaatjes zo fijn mogelijk. Hak de kappertjes grof. Meng de peterselie, l... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200¬į C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Crostini met tonijnpaté
    Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de courgetteplakjes in 2 minuten goudbruin. Roer in... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180¬į C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden