Sardine

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en knijp er wat citroensap boven uit. Smoor de wortel afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar. Pureer het wortelmengsel met een staafmixer en meng de mayonaise en koriander erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Doe de wortelmayonaise over in een mooi schaaltje. Knijp de rest van de citroen boven de sprotjes uit. Meng in een diep bord het volkorenmeel met de Ras el Hanout. Verhit een flinke laag olijfolie in een hapjespan of wok. Haal de sprotjes een voor een door het meel en leg ze direct in de hete olie. Bak zo 6-8 sprotjes tegelijk in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Laat de sprotjes op keukenpapier uitlekken. Serveer ze op een schaal met de wortelmayonaise in het midden.

Ras el Hanout is een Marokkaans kruidenmengsel, te koop in Marokkaanse en Turkse winkels.
Vervang het eventueel door een mengsel van 1 eetlepel chilipoeder, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 theelepel gemalen zwarte peper

Wijn
Een goudgele Chardonnay uit Zuid-Afrika is
én fris én romig genoeg voor dit gerecht.



 
Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 485 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 300 g verse sprotjes, schoongemaakt
  • 150-200 ml olijfolie
  • 300 g winterwortel, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • ¬Ĺ citroen
  • 2-3 eetlepels mayonaise
  • zwarte peper, versgemalen
  • 2-3 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 50 g volkorenmeel
  • 2 eetlepels Ras el Hanout


  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en knijp er wat citroensap boven uit. Smoor de wortel afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar. Pureer het wortelmengsel met een staafmixer en meng de mayonaise en koriander erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Doe de wortelmayonaise over in een mooi schaaltje. Knijp de rest van de citroen boven de sprotjes uit. Meng in een diep bord het volkorenmeel met de Ras el Hanout. Verhit een flinke laag olijfolie in een hapjespan of wok. Haal de sprotjes een voor een door het meel en leg ze direct in de hete olie. Bak zo 6-8 sprotjes tegelijk in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Laat de sprotjes op keukenpapier uitlekken. Serveer ze op een schaal met de wortelmayonaise in het midden.

    Ras el Hanout is een Marokkaans kruidenmengsel, te koop in Marokkaanse en Turkse winkels.
    Vervang het eventueel door een mengsel van 1 eetlepel chilipoeder, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 theelepel gemalen zwarte peper

    Wijn
    Een goudgele Chardonnay uit Zuid-Afrika is
    én fris én romig genoeg voor dit gerecht.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalen-krabkoekjes
    Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder
    Zeeuwse vispakketjes
    Snijd de prei in zeer smalle ringen. Hak het teentje knoflook fijn. Verhit de olie en bak hierin de ... Lees verder
    Pittige gamba's met mangodressing
    Boen de limoen schoon en rasp 1 theelepel groene schil dun af. Pers de limoen uit. Schil de mango en... Lees verder
    Poon van de barbecue met sjalottencompote
    Begin met de sjalottencompote. Verhit de boter en olie in een hapjespan en fruit de sjalotjes en rod... Lees verder
    Zeewolf in een krokant jasje
    Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout naar smaak. Hak de bieslook en... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200¬į C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden