Sardine

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en knijp er wat citroensap boven uit. Smoor de wortel afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar. Pureer het wortelmengsel met een staafmixer en meng de mayonaise en koriander erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Doe de wortelmayonaise over in een mooi schaaltje. Knijp de rest van de citroen boven de sprotjes uit. Meng in een diep bord het volkorenmeel met de Ras el Hanout. Verhit een flinke laag olijfolie in een hapjespan of wok. Haal de sprotjes een voor een door het meel en leg ze direct in de hete olie. Bak zo 6-8 sprotjes tegelijk in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Laat de sprotjes op keukenpapier uitlekken. Serveer ze op een schaal met de wortelmayonaise in het midden.

Ras el Hanout is een Marokkaans kruidenmengsel, te koop in Marokkaanse en Turkse winkels.
Vervang het eventueel door een mengsel van 1 eetlepel chilipoeder, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 theelepel gemalen zwarte peper

Wijn
Een goudgele Chardonnay uit Zuid-Afrika is
én fris én romig genoeg voor dit gerecht.



 
Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 485 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 300 g verse sprotjes, schoongemaakt
  • 150-200 ml olijfolie
  • 300 g winterwortel, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • ¬Ĺ citroen
  • 2-3 eetlepels mayonaise
  • zwarte peper, versgemalen
  • 2-3 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 50 g volkorenmeel
  • 2 eetlepels Ras el Hanout


  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en knijp er wat citroensap boven uit. Smoor de wortel afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar. Pureer het wortelmengsel met een staafmixer en meng de mayonaise en koriander erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Doe de wortelmayonaise over in een mooi schaaltje. Knijp de rest van de citroen boven de sprotjes uit. Meng in een diep bord het volkorenmeel met de Ras el Hanout. Verhit een flinke laag olijfolie in een hapjespan of wok. Haal de sprotjes een voor een door het meel en leg ze direct in de hete olie. Bak zo 6-8 sprotjes tegelijk in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Laat de sprotjes op keukenpapier uitlekken. Serveer ze op een schaal met de wortelmayonaise in het midden.

    Ras el Hanout is een Marokkaans kruidenmengsel, te koop in Marokkaanse en Turkse winkels.
    Vervang het eventueel door een mengsel van 1 eetlepel chilipoeder, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 theelepel gemalen zwarte peper

    Wijn
    Een goudgele Chardonnay uit Zuid-Afrika is
    én fris én romig genoeg voor dit gerecht.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Massala-tilapiapakketje met wortelsalade
    Verwarm de oven voor op 200 ¬įC. Leg de tilapiafilets op 4 stukken aluminiumfolie of bakpapier. Meng... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Zeewolf met rode paprikasaus en lamsoor
    Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in... Lees verder
    Focacciasandwich met tonijnsalade
    Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de toma... Lees verder
    Gegrilde roodbaarsfilet met kruidige couscous
    Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Pers de citroen uit. Bestrijk de ... Lees verder
    Basisrecept mosselen
    Pel de uien en snipper ze grof. Maak de preien en wortel schoon, snijd de preien in ringen en de wor... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden