Sardine

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en knijp er wat citroensap boven uit. Smoor de wortel afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar. Pureer het wortelmengsel met een staafmixer en meng de mayonaise en koriander erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Doe de wortelmayonaise over in een mooi schaaltje. Knijp de rest van de citroen boven de sprotjes uit. Meng in een diep bord het volkorenmeel met de Ras el Hanout. Verhit een flinke laag olijfolie in een hapjespan of wok. Haal de sprotjes een voor een door het meel en leg ze direct in de hete olie. Bak zo 6-8 sprotjes tegelijk in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Laat de sprotjes op keukenpapier uitlekken. Serveer ze op een schaal met de wortelmayonaise in het midden.

Ras el Hanout is een Marokkaans kruidenmengsel, te koop in Marokkaanse en Turkse winkels.
Vervang het eventueel door een mengsel van 1 eetlepel chilipoeder, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 theelepel gemalen zwarte peper

Wijn
Een goudgele Chardonnay uit Zuid-Afrika is
én fris én romig genoeg voor dit gerecht.



 
Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 485 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 300 g verse sprotjes, schoongemaakt
  • 150-200 ml olijfolie
  • 300 g winterwortel, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • ¬Ĺ citroen
  • 2-3 eetlepels mayonaise
  • zwarte peper, versgemalen
  • 2-3 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 50 g volkorenmeel
  • 2 eetlepels Ras el Hanout


  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en knijp er wat citroensap boven uit. Smoor de wortel afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar. Pureer het wortelmengsel met een staafmixer en meng de mayonaise en koriander erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Doe de wortelmayonaise over in een mooi schaaltje. Knijp de rest van de citroen boven de sprotjes uit. Meng in een diep bord het volkorenmeel met de Ras el Hanout. Verhit een flinke laag olijfolie in een hapjespan of wok. Haal de sprotjes een voor een door het meel en leg ze direct in de hete olie. Bak zo 6-8 sprotjes tegelijk in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Laat de sprotjes op keukenpapier uitlekken. Serveer ze op een schaal met de wortelmayonaise in het midden.

    Ras el Hanout is een Marokkaans kruidenmengsel, te koop in Marokkaanse en Turkse winkels.
    Vervang het eventueel door een mengsel van 1 eetlepel chilipoeder, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 theelepel gemalen zwarte peper

    Wijn
    Een goudgele Chardonnay uit Zuid-Afrika is
    én fris én romig genoeg voor dit gerecht.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roergebakken mie met roze garnalen
    Kook de eiermie in een pan met ruim water beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de stengels ... Lees verder
    Roergebakken tilapia met chilisaus en sugarsnaps
    Maak de sugarsnaps schoon en kook ze in een pan met ruim kokend water in 4-6 minuten beetgaar. Spoel... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Hollandse garnalencocktail
    Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes. Verwijder zaadjes uit de tomat... Lees verder
    Mini quichepuntjes met garnalen
    Verwarm de over voor op 200¬įC.
    Bekleed 4 taartvormpjes (10 cm) met roomboterbladerdeeg. Klop 1... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden