Meerval

Besprenkel de meerval met 1 eetlepel citroensap en strooi er zeezout over. Verhit de olie en bak de visfilets
2-3 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en houd de filets warm onder aluminiumfolie. Voeg de citroenrasp en de rest van het sap bij het bakvet en laat dit 1 minuut koken. Schep de kappertjes, peterselie
en mosterd erdoor en voeg peper naar smaak toe. Leg de meerval op warme borden en schep de jus erover. Serveer met gekookte aardappels, worteltjes en peultjes.

Lekker met mediterrane puree: aardappelpuree met geperste teentjes knoflook, gehakte rozemarijn of basilicum en stukjes gedroogde tomaat op olie.


Wijn
Een witte Bergerac is fris, fruitig
en bescheiden van smaak.
Dat past precies bij deze meerval


 
Gebakken meerval met citroen-peterseliejus
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 235 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 meervalfilets van 150 g
  • sap en rasp van 1 citroen
  • zeezout, gemalen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels verse (platte)
  • peterselie, gehakt
  • Ā½ theelepel mosterd


  • Besprenkel de meerval met 1 eetlepel citroensap en strooi er zeezout over. Verhit de olie en bak de visfilets
    2-3 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en houd de filets warm onder aluminiumfolie. Voeg de citroenrasp en de rest van het sap bij het bakvet en laat dit 1 minuut koken. Schep de kappertjes, peterselie
    en mosterd erdoor en voeg peper naar smaak toe. Leg de meerval op warme borden en schep de jus erover. Serveer met gekookte aardappels, worteltjes en peultjes.

    Lekker met mediterrane puree: aardappelpuree met geperste teentjes knoflook, gehakte rozemarijn of basilicum en stukjes gedroogde tomaat op olie.


    Wijn
    Een witte Bergerac is fris, fruitig
    en bescheiden van smaak.
    Dat past precies bij deze meerval

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Salade in 'n pot met haring
    Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan het amandels... Lees verder
    Penne met Hollandse garnalen
    Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Pel en snipper... Lees verder
    Zeewolf met parmaham en olijven
    Verwarm de oven voor op 200Ā° C.
    Spoel de zeewolffilet af onder koud water en dep de vis droog... Lees verder
    Zeevruchtenpaella
    Verhit de visbouillon met de wijn op middelhoog vuur en houd warm tot gebruik.
    Verhit de olijf... Lees verder
    Gebakken tongschar met appeltjes en vanillesaus
    Kook in een wijde pan de wijn met de fond, het sjalotje en het vanillestokje op matig hoog vuur tot ... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden