|
|
|
|
|
Gemarineerde haringrolletjes met augurk |
|
|
• Borrelhapje / Amuse voor 6 personen personen; 40 kCalO |
• Bereidingstijd: |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
6 zoute haringen 1 eetlepel vloeibare honing 150 ml rode wijn 100 ml rode wijnazijn ½ eetlepel mosterdzaadjes ½ eetlepel vierseizoenen peperkorrels 1 laurierblaadje 12 kleine zoetzure augurkjes 2 sjalotjes, fijngesnipperd
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Meng in een pan (geen aluminium) de honing met de wijn, azijn, mosterdzaadjes en peperkorrels. Voeg ook het laurierblaadje toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit mengsel 15 minuten zachtjes koken.
Klap de haringen open en snijd de staartjes weg. Snijd eerst de filets los en snijd dan elke filet in de lengte
doormidden. Halveer ook de augurkjes. Rol elk stuk haring rond een augurkje, steek ze vast met een cocktailprikker en zet deze rolletjes naast elkaar in een ondiepe schaal. Strooi de sjalotjes erover. Schenk de warme marinade over de haringrolletjes en laat dit afkoelen. Laat de haringrolletjes afgedekt met plasticfolie in de koelkast 4-6 uur marineren.
Vervang de mosterdzaadjes eventueel door een eetlepel mosterd.
Wijn
Het druivige van een droge
Muscat d'Alsace doet het goed bij
de gemarineerde haring.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Gestoomde kabeljauw op een bedje van groenten
Snijd de filet in twee stukken. Snijd de worteltjes, lente-uitjes en courgettes in luciferdunne reep... Lees verder |
|
Griet met paddestoelen en dragon
Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder |
|
Tilapiaburgers met kruidensaus
Meng in een schaaltje de yoghurt met mayonaise, bieslook en uitjes. Breng het sausje op smaak met zo... Lees verder |
|
Ovenschotel van makreel en aubergine
Snijd de aubergines in blokjes en bestrooi ze met zout, laat ze zo 10 minuten liggen. Verwarm de ove... Lees verder |
|
Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardapp... Lees verder |
|
Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |