Poon

Boen de sinaasappel schoon. Snijd Ă©Ă©n helft in dunne plakjes en pers de andere helft. Meng knoflook, sinaasappelsap, olijfolie, zout en rozemarijn en bestrijk de rode poon met dit mengsel. Verwarm de vengrill. Leg de vis naast elkaar op een bakplaat en laat ze in 7 minuten onder een hete grill goudbruin en gaar
worden, keer ze halverwege. Serveer de vissen gegarneerd met sinaasappelplakjes in de buikholten.

Lekker met sperziebonen en knoflookaardappelen: gekookte krieltjes met een sausje van yoghurt, scheutje olijfolie, peper, zout en geperste knoflook.



Wijn
Een Pinot Gris d’Alsace heeft precies de
‘beet’ en de verfijnde pit die bij deze
poon passen.


 
Gegrilde rode poon met sinaasappel
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 290 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 rode ponen, schoongemaakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel verse rozemarijn, gehakt


  • Boen de sinaasappel schoon. Snijd Ă©Ă©n helft in dunne plakjes en pers de andere helft. Meng knoflook, sinaasappelsap, olijfolie, zout en rozemarijn en bestrijk de rode poon met dit mengsel. Verwarm de vengrill. Leg de vis naast elkaar op een bakplaat en laat ze in 7 minuten onder een hete grill goudbruin en gaar
    worden, keer ze halverwege. Serveer de vissen gegarneerd met sinaasappelplakjes in de buikholten.

    Lekker met sperziebonen en knoflookaardappelen: gekookte krieltjes met een sausje van yoghurt, scheutje olijfolie, peper, zout en geperste knoflook.



    Wijn
    Een Pinot Gris d’Alsace heeft precies de
    ‘beet’ en de verfijnde pit die bij deze
    poon passen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Lasagnesandwich met zalm en basilicumdressing
    Kook de lasagnevellen beetgaar in ruim kokend water. Laat de pasta uitlekken, spoel er koud water ov... Lees verder
    Bruschetta met gemarineerde paling
    Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de wijn met het citroensap, de olijfolie, de uiring... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Gegrilde roodbaarsfilet met kruidige couscous
    Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Pers de citroen uit. Bestrijk de ... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160ºC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Salade in 'n pot met haring
    Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan het amandels... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden