Poon

Boen de sinaasappel schoon. Snijd één helft in dunne plakjes en pers de andere helft. Meng knoflook, sinaasappelsap, olijfolie, zout en rozemarijn en bestrijk de rode poon met dit mengsel. Verwarm de vengrill. Leg de vis naast elkaar op een bakplaat en laat ze in 7 minuten onder een hete grill goudbruin en gaar
worden, keer ze halverwege. Serveer de vissen gegarneerd met sinaasappelplakjes in de buikholten.

Lekker met sperziebonen en knoflookaardappelen: gekookte krieltjes met een sausje van yoghurt, scheutje olijfolie, peper, zout en geperste knoflook.



Wijn
Een Pinot Gris d’Alsace heeft precies de
‘beet’ en de verfijnde pit die bij deze
poon passen.


 
Gegrilde rode poon met sinaasappel
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 290 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 rode ponen, schoongemaakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel verse rozemarijn, gehakt


  • Boen de sinaasappel schoon. Snijd één helft in dunne plakjes en pers de andere helft. Meng knoflook, sinaasappelsap, olijfolie, zout en rozemarijn en bestrijk de rode poon met dit mengsel. Verwarm de vengrill. Leg de vis naast elkaar op een bakplaat en laat ze in 7 minuten onder een hete grill goudbruin en gaar
    worden, keer ze halverwege. Serveer de vissen gegarneerd met sinaasappelplakjes in de buikholten.

    Lekker met sperziebonen en knoflookaardappelen: gekookte krieltjes met een sausje van yoghurt, scheutje olijfolie, peper, zout en geperste knoflook.



    Wijn
    Een Pinot Gris d’Alsace heeft precies de
    ‘beet’ en de verfijnde pit die bij deze
    poon passen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Garnalencocktail met zelfgemaakte saus
    Doe in brede cocktailglazen een blaadje sla. De saus: vermeng de mayonaise met licht geklopte slagro... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden