Forel

Bestrooi de vissen aan de binnenkant met peper en zout. Meng de gember, knoflook en de helft van de bosuitjes. Vul de buikholten van de forellen met dit mengsel. Meng de bloem met peper, zout en kerriepoeder. Verdeel dit mengsel over een bord en haal de forellen erdoor. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in ca. 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de bosuitjes, de wijn, honing, vissaus en de helft van de koriander bij het bakvet en roer er een saus van. Serveer de saus over de vis en strooi de rest van de koriander erover.

Bestrijk de forellen eens met pesto en wikkel er ontbijtspek of katenspek omheen. Serveer met tagliatelle of rijst en tomatensalade.

Wijn
Het gerecht is elegant en geurig.
Een droge Pinot Gris d'Alsace is dat ook.
Samen een prima paar.


 
Gebakken forel met koriander en gember
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 320 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 forellen, schoongemaakt
  • peper, versgemalen
  • stukje gemberwortel van 3 cm,
  • in dunne reepjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel vissaus (nampla)
  • 2 eetlepels verse koriander, gehakt


  • Bestrooi de vissen aan de binnenkant met peper en zout. Meng de gember, knoflook en de helft van de bosuitjes. Vul de buikholten van de forellen met dit mengsel. Meng de bloem met peper, zout en kerriepoeder. Verdeel dit mengsel over een bord en haal de forellen erdoor. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in ca. 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de bosuitjes, de wijn, honing, vissaus en de helft van de koriander bij het bakvet en roer er een saus van. Serveer de saus over de vis en strooi de rest van de koriander erover.

    Bestrijk de forellen eens met pesto en wikkel er ontbijtspek of katenspek omheen. Serveer met tagliatelle of rijst en tomatensalade.

    Wijn
    Het gerecht is elegant en geurig.
    Een droge Pinot Gris d'Alsace is dat ook.
    Samen een prima paar.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Vispakketjes van de barbecue
    Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder
    Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
    Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Tomatencurry met gamba's
    Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en ... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ¬ļC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Vispakketjes van de barbecue
    Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden