Forel

Bestrooi de vissen aan de binnenkant met peper en zout. Meng de gember, knoflook en de helft van de bosuitjes. Vul de buikholten van de forellen met dit mengsel. Meng de bloem met peper, zout en kerriepoeder. Verdeel dit mengsel over een bord en haal de forellen erdoor. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in ca. 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de bosuitjes, de wijn, honing, vissaus en de helft van de koriander bij het bakvet en roer er een saus van. Serveer de saus over de vis en strooi de rest van de koriander erover.

Bestrijk de forellen eens met pesto en wikkel er ontbijtspek of katenspek omheen. Serveer met tagliatelle of rijst en tomatensalade.

Wijn
Het gerecht is elegant en geurig.
Een droge Pinot Gris d'Alsace is dat ook.
Samen een prima paar.


 
Gebakken forel met koriander en gember
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 320 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 forellen, schoongemaakt
  • peper, versgemalen
  • stukje gemberwortel van 3 cm,
  • in dunne reepjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel vissaus (nampla)
  • 2 eetlepels verse koriander, gehakt


  • Bestrooi de vissen aan de binnenkant met peper en zout. Meng de gember, knoflook en de helft van de bosuitjes. Vul de buikholten van de forellen met dit mengsel. Meng de bloem met peper, zout en kerriepoeder. Verdeel dit mengsel over een bord en haal de forellen erdoor. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in ca. 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de bosuitjes, de wijn, honing, vissaus en de helft van de koriander bij het bakvet en roer er een saus van. Serveer de saus over de vis en strooi de rest van de koriander erover.

    Bestrijk de forellen eens met pesto en wikkel er ontbijtspek of katenspek omheen. Serveer met tagliatelle of rijst en tomatensalade.

    Wijn
    Het gerecht is elegant en geurig.
    Een droge Pinot Gris d'Alsace is dat ook.
    Samen een prima paar.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalensalade met ananas
    Houd de 4 mooiste slabladeren apart en snijd de rest in reepjes. Snijd de ananas in kleine stukjes e... Lees verder
    Gegrilde zalmfilet met pesto en tomaat
    Verwarm de grill voor. Was de tomaten, halveer ze en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees i... Lees verder
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
    Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
    Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden