Gamba

Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. Hak de knoflook fijn. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengel in reepjes. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Pel de gamba’s. Verhit de olie in een wok en fruit de ui, rode peper, knoflook en bleekselderij zachtjes in ca. 3-4 minuten bijna gaar. Bak de gamba’s ongeveer 1 minuut zachtjes mee. Voeg de tomaatblokjes met de koriander en komijn toe en laat het geheel nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg peterselie en zout en peper naar smaak toe.

Lekker met rijst.


 
Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
• Wokgerecht voor 2 personen personen; 253 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 14 gamba‚Äôs
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke stengel bleekselderij
  • 3 tomaten
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 mespunt gemalen komijn (djinten)
  • zout en peper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie


  • Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. Hak de knoflook fijn. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengel in reepjes. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Pel de gamba‚Äôs. Verhit de olie in een wok en fruit de ui, rode peper, knoflook en bleekselderij zachtjes in ca. 3-4 minuten bijna gaar. Bak de gamba‚Äôs ongeveer 1 minuut zachtjes mee. Voeg de tomaatblokjes met de koriander en komijn toe en laat het geheel nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg peterselie en zout en peper naar smaak toe.

    Lekker met rijst.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegratineerde wijting
    Verwarm de oven voor op 200ňöC.
    Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghu... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Venkelsoep met Hollandse garnalen
    Maak de venkel schoon, bewaar het fijne groen. Schil de aardappel. Snijd de venkel en aardappel in k... Lees verder
    Kabeljauwfilet in Siciliaanse tomatensaus
    Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hap... Lees verder
    Vispakketjes van de barbecue
    Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder
    Zalm-groente-pakketje
    Strijk 4 stukken aluminiumfolie in met een laag kruidenboter. Let er op dat de stukken folie groot g... Lees verder
    Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
    Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden