Gamba

Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. Hak de knoflook fijn. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengel in reepjes. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Pel de gamba’s. Verhit de olie in een wok en fruit de ui, rode peper, knoflook en bleekselderij zachtjes in ca. 3-4 minuten bijna gaar. Bak de gamba’s ongeveer 1 minuut zachtjes mee. Voeg de tomaatblokjes met de koriander en komijn toe en laat het geheel nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg peterselie en zout en peper naar smaak toe.

Lekker met rijst.


 
Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
• Wokgerecht voor 2 personen personen; 253 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 14 gamba‚Äôs
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke stengel bleekselderij
  • 3 tomaten
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 mespunt gemalen komijn (djinten)
  • zout en peper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie


  • Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. Hak de knoflook fijn. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengel in reepjes. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Pel de gamba‚Äôs. Verhit de olie in een wok en fruit de ui, rode peper, knoflook en bleekselderij zachtjes in ca. 3-4 minuten bijna gaar. Bak de gamba‚Äôs ongeveer 1 minuut zachtjes mee. Voeg de tomaatblokjes met de koriander en komijn toe en laat het geheel nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg peterselie en zout en peper naar smaak toe.

    Lekker met rijst.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160¬ļC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    Witlofschuitjes met Hollandse garnalen
    Maak de witlofblaadjes los en was de blaadjes. Snijd de rode ui in kleine stukjes. Snijd de dille fi... Lees verder
    Oosterse makreelspiesjes
    Snijd elke makreelfilet in de lengte doormidden en snijd elk stuk in 2-3 kleinere stukken. Roer in e... Lees verder
    Bruschetta met gemarineerde paling
    Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de wijn met het citroensap, de olijfolie, de uiring... Lees verder
    Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd
    Snijd de kabeljauw in 2 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Wentel de stukken door de ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden