Zeeduivel

Snijd de zeeduivelfilet in blokjes van 3 cm en bestrooi ze met paprikapoeder. Kook de peultjes 2 minuten. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Rijg de visblokjes, afgewisseld met peultjes en laurierblaadjes aan spiesen. Bestrijk ze met olijfolie. Rasp van de limoen 1 theelepel groene schil en pers de vrucht. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in stukken en pureer het in de keukenmachine. Roer er olijfolie, limoenrasp en sap, sjalotje, rode peper en koriander door. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verwarm een grillpan en rooster de zeeduivelbrochettes in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig. Serveer de mangosaus erbij. Lekker met ciabatta of witte rijst en roergebakken
groene groenten.

Deze spiesen kunnen ook op de barbecue! Gebruik dan wel een visklem.

Wijn
Een milddroge, Zuid-Afrikaanse
Chenin Blanc (Steen) is fris en exotisch
genoeg voor bij de mangosaus.


 
Zeeduivelbrochette met mangosaus
• Lunchgerecht voor 2 personen personen; 320 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 300-400 g zeeduivelfilet
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 100 g peultjes
  • 6 laurierblaadjes (liefst vers)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen
  • 1 mango
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse koriander, gehakt
  • peper, versgemalen
  • 2 lange spiesen


  • Snijd de zeeduivelfilet in blokjes van 3 cm en bestrooi ze met paprikapoeder. Kook de peultjes 2 minuten. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Rijg de visblokjes, afgewisseld met peultjes en laurierblaadjes aan spiesen. Bestrijk ze met olijfolie. Rasp van de limoen 1 theelepel groene schil en pers de vrucht. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in stukken en pureer het in de keukenmachine. Roer er olijfolie, limoenrasp en sap, sjalotje, rode peper en koriander door. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verwarm een grillpan en rooster de zeeduivelbrochettes in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig. Serveer de mangosaus erbij. Lekker met ciabatta of witte rijst en roergebakken
    groene groenten.

    Deze spiesen kunnen ook op de barbecue! Gebruik dan wel een visklem.

    Wijn
    Een milddroge, Zuid-Afrikaanse
    Chenin Blanc (Steen) is fris en exotisch
    genoeg voor bij de mangosaus.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilleerde poon met knoflook en tijm
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de vissen onder de koude kraan af en dep ze daarna ... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Fish & Chips
    Verwarm de ovengrill voor. Snijd de zeewolffilet in 12 gelijke stukken en wrijf ze in met citroensap... Lees verder
    Gegrilde roodbaarsfilet met pijnboompitten
    Verwarm de ovengrill voor. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Hak de ... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden