Zeebaars

Verwarm de ovengrill. Leg de visfilets naast elkaar op de bakplaat of in een ovenschaal. Meng de sjalotjes met bieslook en dille, olie, sojasaus, chilisaus. Bestrijk de visfilets met dit mengsel. Meng het sesamzaad met het paneermeel en strooi dit mengsel over de zeebaars. Schuif het gerecht ca. 10 cm onder de hete ovengrill en rooster de vis in 4-5 minuten bruin en gaar. Let erop dat de sesamzaadjes niet verbranden. Serveer er gebakken rijst of mie met komkommersalade bij.

Dit is ook een goed recept voor hele zeebaars (panklaar): pak de vis zonder sesamzaad en paneermeel eens in aluminiumfolie en leg het pakketje op de barbecue of 15 minuten in een oven van 200 °C. Rooster sesamzaad en paneermeel in een droge hete koekenpan en strooi het na het bereiden over de vis.

Wijn
Een frisfruitige Beaujolais Villages vormt een lekkere verrassing bij de pikante zeebaars.


 
Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 240 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 zeebaarsfilets van 150 gram
  • 2 sjalotjes, fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel verse bieslook, gehakt
  • 1 eetlepel verse dille, gehakt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel paneermeel


  • Verwarm de ovengrill. Leg de visfilets naast elkaar op de bakplaat of in een ovenschaal. Meng de sjalotjes met bieslook en dille, olie, sojasaus, chilisaus. Bestrijk de visfilets met dit mengsel. Meng het sesamzaad met het paneermeel en strooi dit mengsel over de zeebaars. Schuif het gerecht ca. 10 cm onder de hete ovengrill en rooster de vis in 4-5 minuten bruin en gaar. Let erop dat de sesamzaadjes niet verbranden. Serveer er gebakken rijst of mie met komkommersalade bij.

    Dit is ook een goed recept voor hele zeebaars (panklaar): pak de vis zonder sesamzaad en paneermeel eens in aluminiumfolie en leg het pakketje op de barbecue of 15 minuten in een oven van 200 °C. Rooster sesamzaad en paneermeel in een droge hete koekenpan en strooi het na het bereiden over de vis.

    Wijn
    Een frisfruitige Beaujolais Villages vormt een lekkere verrassing bij de pikante zeebaars.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken meerval met citroen-peterseliejus
    Besprenkel de meerval met 1 eetlepel citroensap en strooi er zeezout over. Verhit de olie en bak de ... Lees verder
    Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
    Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.
    ... Lees verder
    Gebakken meerval met citroen-peterseliejus
    Besprenkel de meerval met 1 eetlepel citroensap en strooi er zeezout over. Verhit de olie en bak de ... Lees verder
    Gebakken roodbaarsfilet met gele paprikasaus
    Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze droog. Wrijf ze in met een halve eetlepel soj... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Oosterse kabeljauwpakketjes met taugé en kerstomaatjes
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bes... Lees verder
    Volkorencrostini met haring en appelcrème
    Snijd de sneetjes brood diagonaal in vieren. Meng kwark, knoflook, sjalotje, appel, peper en peterse... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden